Головна  →  Новини  →  3 вересня 2015

Київ виділив понад 13 млн грн на друк підручників для 4-х та 7-х класів

Київ виділив понад 13 млн грн на друк підручників для 4-х та 7-х класів

Столиця виділила з міського бюджету понад 13 мільйонів гривень на друк підручників за новою програмою для київських школярів 4-х та 7-х класів. За відповідне рішення щодо збільшення видатків спеціального фонду на фінансування закупівлі шкільних підручників для учнів міста з урахуванням оплати 50 відсотків їх вартості проголосувало 67 депутатів Київради.

Як пояснила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, усі підручники з новою шкільною програмою мали бути надруковані коштом Міністерства освіти. Втім, у зв’язку зі скрутним становищем у країні було вирішено перекласти частину суми на органи місцевого самоврядування.

«Для забезпечення столичних школярів 4 та 7 класів підручниками необхідно більше 27 млн грн. Київ забезпечив половину необхідної суми, щоб наші школярі мали змогу навчатися за новими підручниками», – зазначила вона.

Водночас, за словами Ганни Старостенко, нині залишається невизначеним механізм оплати друку самих підручників.

«Маємо надію, що за кілька тижнів цю проблему буде вирішено. До цього є часу просимо батьків, вчителів та учнів з розумінням поставитися до проблеми. До того ж весь матеріал, якого бракує в старих підручниках, вчителі все одно даватимуть дітям».

Перейти до спискуВерсiя для друку