Головна  →  Новини  →  3 вересня 2015

Михайло Радуцький закликав киян не панікувати через задимлення столиці та чітко дотримуватися порад фахівців

Заступник голови КМДА Михайло Радуцький закликав мешканців столиці не панікувати через задимлення міста у зв’язку з лісовими пожежами та тлінням торф’яників поблизу Києва та чітко дотримуватися порад медиків.

«Прошу представників ЗМІ максимально поширювати інформацію щодо дій населення під час задимлення, а киян – не панікувати та дотримуватися досить простих, але ефективних порад медиків, як уберегти власне здоров’я. Вся детальна інформація є на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації», – сказав Михайло Радуцький під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Заступник голови КМДА нагадав, що за дорученням мера міста Віталія Кличка сьогодні зранку було скликане оперативне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому ухвалено низку важливих організаційних рішень. Зокрема, оголошено короткий день у навчальних закладах столиці 3 вересня та призупинено навчання 4 вересня. Також відновлено розпорядження КМДА про обмеження в’їзду вантажного транспорту на територію Києва в денний час. Крім того, посилено поливання проїжджої частини вулиць, тротуарів, прибудинкових територій тощо. 

Під час брифінгу начальник Головного управління Держсанепідслужби у м. Києві Олег Рубан повідомив, що у другій половині дня 3 вересня зменшилися показники шкідливих речовин у повітрі.

«Щогодини працівники Держсанепідслужби здійснюють лабораторні дослідження. О 10:00 було перевищення сірчистого ангідриду у повітрі – у 5-7 разів, об 11:00-12:00 ми отримали результат перевищення у 3-4 рази, близько 13:30 ми отримали результати перевищення – у 1,2-1,5 рази. Зменшення показників пов’язано з природними умовами: зміна напрямку вітру, а також проведення організаційних заходів: зменшення кількості автотранспорту та поливання вулиць», – сказав Олег Рубан.

Перейти до спискуВерсiя для друку