Головна  →  Новини  →  10 вересня 2015

З наступного року столична влада збільшить фінансування харчування в освітніх закладах Києва – Ганна Старостенк

З наступного року столична влада збільшить фінансування харчування в освітніх закладах Києва – Ганна Старостенк

Київська міська влада за дорученням міського голови Віталія Кличка готує пропозиції до столичного бюджету на 2016 рік щодо збільшення фінансування на харчування дітей у навчальних закладах міста. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час інспекції шкільних їдалень у Солом’янському районі міста.

«Команда мера Віталія Кличка зробила все можливе та забезпечила харчуванням тих дітей, які найбільше цього потребують. Ми забезпечили харчуванням учнів 1-4 класів, дітей пільгових категорій, а також дітей киян-учасників антитерористичної операції. Водночас ми розуміємо, що зупинятися на цьому не можна, тому розглядаємо можливість збільшення фінансування, зокрема шкільних обідів», – зазначила вона.

Так, за словами Ганни Старостенко, столичний Департамент освіти і науки, молоді та спорту вже готує бюджетні запити на збільшення фінансування: «Якщо цього року середня вартість гарячого сніданку на одного школяра складає 8 гривень 5 копійок, то наступного року вона має зрости принаймні до 12 гривень».

Заступник голови КМДА також додала, що цього року якість харчування у столичних школах перевірятиметься постійно – відповідне доручення отримали всі районні управління освіти.

«Керівники та співробітники районних управлінь освіти, департаменту, а також я особисто щотижня контролюватимемо якість та безпеку харчування наших школярів», – запевнила Ганна Старостенко.

Під час інспекції було перевірено їдальні та гарячі сніданки у гімназії № 178 та школі № 166. Аналіз приблизних двотижневих меню гарячого харчування для учнів 1-4-х класів показав, що у щоденному раціоні дітей різноманітні продукти (салат зі свіжих овочів, каша (гречана, рисова, пшенична), макаронні вироби, запіканка, сосиска (сарделька) відварена, котлета, рагу з м’яса, відбивні з філе курки, шніцель із яловичини, риба, яйце відварене, пюре картопляне, сік, фрукти, компот із яблук, бутерброд із сиром, сирники, ліниві вареники, випічка, кондитерські вироби без крему).

Перейти до спискуВерсiя для друку