Головна  →  Новини  →  14 вересня 2015

12 вересня 2015 року у День фізичної культури та спорту на Хрещатику стартував Всеукраїнський Олімпійський урок

12 вересня 2015 року у День фізичної культури та спорту на Хрещатику  стартував Всеукраїнський Олімпійський урок

Грандіозне спортивне свято, ініційоване Національним олімпійським комітетом України спільно з Міністерством молоді та спорту України, Міністерством освіти і науки України за підтримки Київського міського голови, вже водинадцяте завітало до столиці нашої країни. Цьогоріч традиційно на любителів спорту та активного способу життя чекала насичена та цікава програма.

Старт Всеукраїнському Олімпійському уроку дав символічний шкільний дзвоник. Більш ніж 60 спортивних міні-майданчиків з олімпійських, неолімпійських та параолімпійських видів спорту гостинно приймали усіх бажаючих випробувати власні сили під керівництвом відомих атлетів.

Разом з уславленими олімпійцями – Наталією Добринською, Оленою Костевич, Олексієм Торохтієм, Іриною Мерлені, Анною Сорокіною, Оленою Говоровою, Іллею Квашою та іншими учні загальноосвітніх навчальних звкладів, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл столиці та всі небайдужі до спорту взяли участь у розминці Do like Olympians та олімпійському флеш-мобі.

Під час офіційного відкриття свята привітання з Днем фізичної культури та спорту усім присутнім зі сцени передали президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, який привітав учасників та гостей свята й від імені Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, голова Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України Артур Палатний, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, Президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра.

Після цього, окрім майстер-класів з різних видів спорту, для гостей свята – дорослих та школярів – були влаштовані численні конкурси, естафети, вікторини, розіграш олімпійських сувенірів.

Переможці конкурсу «Наприсідай собі костюм» отримали подарунки від офіційного спонсору НОК України компанії PEAK Sport.

Перейти до спискуВерсiя для друку