Головна  →  Новини  →  25 квітня 2014

Один з кращих навчальних закладів Дніпровського району столиці – НВК Домінанта святкує 10-річчя

Один з кращих навчальних закладів Дніпровського району  столиці – НВК Домінанта святкує 10-річчя

Перша ювілейна дата стала гарним приводом зібратися у тісному колі випускникам минулих років, учителям, сьогоднішнім учням, батькам, численним почесним гостям, сказати тисячі добрих щирих слів про Альма-матер, що за стислий термін стала духовною та інтелектуальною освітянською твердинею району та столиці.

За час становлення школи педагогічний колектив гімназії Домінанта на чолі з директором Світланою Уфімцевою виплекали у стінах навчального закладу особливу атмосферу, що ґрунтується на патріотичних та освітянських традиціях. Тому й звернулась Світлана Василівна до дітей зі зворушливими словами: «Гімназистам у майбутньому визначати долю країни. В житті перемагає не найсильніший, а той, хто продовжує прокладати дорогу до перемоги, коли інші відступилися. Зростайте справжніми патріотами країни, пишайтеся та любіть свою мову та культуру, поважайте батьків та вчителів, будьте гордістю школи і країни».

Трансформація школи в гімназію дала можливості навчатися учням за природними здібностями, розширити матеріально-технічну базу закладу, створити локальну мережу та використовувати інформаційно-комунікаційні технології в практичній роботі, зайнятися науковою роботою, запровадити профільне навчання (математичні, філологічні, спортивні, художньо-естетичні класи, факультативи, курси за вибором, гуртки). Структура гімназії і сьогодні сприяє підвищенню конкурентоспроможності її випускників при вступі до ВУЗів. Випускники гімназії демонструють високий рівень знань, які допомагають їм реалізуватися в житті. І тільки завдяки інтелектуальному потенціалу, таланту, творчості, мрії і фантазії та ентузіазму досвідчених педагогів Домінанти заклад тримаємося на висоті.

За свої 10 років гімназійна спільнота не раз доводила, що саме цей заклад гідний називатись одним з кращих не тільки у Києві, а й в Україні. НВК Домінанта відома своїми перемогами в Міжнародних конкурсах: знавців української мови імені Петра Яцика, «Кенгуру», «Бобер», «Intel-Техно», «Грінвіч», «Колосок», шахових турнірах (березень 2008 р., Великобританія, квітень 2010 р., Швейцарія, 2011 р., Німеччина), багатьох мистецьких конкурсах та фестивалях, спортивних та наукових олімпіадах тощо. Учні гімназії є активними учасниками конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. За кількістю перемог у 2012-2013 році заклад освіти було відзначено Почесною відзнакою «Золота сова». За результатами зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури заклад освіти ввійшов у десятку кращих шкіл України.

На ювілей гімназії завітали найпочесніші та найшановніші гості: Перший омбудсман України, заслужений юрист України Ніна Карпачова, Президент Малої академії наук України Станіслав Довгий, Народні депутати України Віктор Суслов та Олександр Барабаш, депутати Київради Михайло Яковчук, Олена Овраменко, олімпійська чемпіонка світу зі спортивної гімнастики Стелла Захарова, хореограф проекту «Майданс» Сергій Костецький, відома улюблена теле-радіо ведуча Тетяна Цимбал,генерал-полковник Юрій Сєдих та контр-адмірал Олександр Коровін.

Завдячуючи такій увазі учні та учителі були нагороджені почесними грамотами, сертифікатами, цінними подарунками.

Такий пам’ятний ювілей відбувся у першу чергу тільки завдяки спільним злагодженим діям колективу, наполегливій, невтомній, самовідданій, творчій праці вчителів, розумінню та підтримці батьків, допомозі громадських організацій, небайдужих людей, які розуміють необхідність підтримки освіти, як запоруки процвітання держави.

Перейти до спискуВерсiя для друку