Головна  →  Новини  →  29 вересня 2015

Європейський день мов

Європейський день мов

Європейський день мов  відзначається  з 2001 року  26 вересня в країнах Європейського Союзу з метою популяризації мультикультурності та мовного різноманіття.

Щороку Ліцей міжнародних відносин № 51 долучається до відзначення цього дня. Cвято об’єднує всіх ліцеїстів та вчителів у прагненні продемонструвати важливість вивчення європейських мов, знання яких  є одним з аспектів інтеграції України до Європейського освітнього простору, входження до Європейського Союзу.

25 вересня в ліцеї  відбувся віртуальний євротур, присвячений Європейському дню мов. Запрошені на свято учні здійснили  подорож до країн Європи: Великобританії, Німеччини, Франції. Ліцеїсти мали можливість дізнатися про культуру та національну кухню кожної з країн,  послухати вірші та заспівати пісень різними мовами. Учасники свята талановито продемонстрували  знання іноземних мов,  традицій країн Європи, готовність до євроінтеграції.

Під час святкування Європейського дня мов була презентована робота ліцею в проекті європейського співтовариства «eTwinning». Учасники проекту розповіли, що цей проект допомагає їм краще розуміти інших,  вивчати й цінувати європейські  культури та мови, знаходити нових друзів. Учні ліцею презентували найцікавіші зі своїх проектів, серед яких Whyisitworthseeingyourregion?”,“GrowingupinEurope”, “Youropean: youhavevoice, youhaverights, youareachild, youareaEuropean

Перейти до спискуВерсiя для друку