Головна  →  Новини  →  6 жовтня 2015

Навчання майбутнього в Київському університеті імені Бориса Грінченка

Навчання майбутнього в Київському університеті імені Бориса Грінченка

В рамках міжнародного проекту Тempus № 544091-TEMPUS-1-2013-1-BE-TEMPUS-JPCR «Development of Embedded System Courses with implementation of Innovative Virtual approaches for integration of Research, Education and Production in UA, GE, AM» [DesIRE] Київський університет імені Бориса Грінченка отримав навчальну віддалену лабораторію GOLDi, призначену для вивчення основ електроніки, електротехніки та проектування систем керування, для лабораторії з вбудованих систем, вартістю 279 052грн. До складу навчальної лабораторії входять:

  • модель 3-х поверхового ліфта (GOLDi remote lab: Elevator), яка складається з інтерфейсів GOLDi, а саме пристрою захисту шини, пристрою захисту фізичної моделі, мікроконтролера, fpga (плісе), веб-камери, фізичної моделі ліфта;
  • плата для швидкого прототипування (GOLDi remote lab: Digital Demo Board), призначеної для навчання програмуванню, яка складається з інтерфейсів GOLDi, fpga (плісе), веб-камери;
  • інфраструктура лабораторії Голді (GOLDi lab infrastructure).

Отримане обладнання розміщено в університетській лабораторії віддалених систем, що знаходиться в навчальному корпусі №1. GOLDi системи призначені для демонстрації нових шляхів і можливостей дистанційного керування та віддаленого спостереження реальних процесів (наприклад, в галузі управління техніки, робототехніки) з інтегрованим у них інтерактивним використанням сучасних інтернет і інтранет технологій (HTML5, JQuery, JavaScript і т.д.). Система дозволяє з'єднувати онлайн лабораторії і обмінюватися віддаленими експериментами лабораторії з різними університетами світу. Детальніше ознайомитись із призначенням та використанням отриманого обладнання можна на сайті GOLDi лабораторій. Обладнання буде використовуватись в межах вивчення дисциплін «Програмування», «Фізичні процеси в обчислювальних системах», «Технології проектування вбудованих комп’ютерних систем» та ін. на деяких етапах процесу проектування вбудованих систем. А також для проектної діяльності студентів, задачею котрої може бути, наприклад, розробка алгоритму для системи керування однією із різних фізичних систем (електромеханічною моделлю ліфта, виробничою секцією).

Раніше Київський університет імені Бориса Грінченка в рамках цього ж проекту вже отримав 3D-принтер та 3D-сканер, які активно використовуються у навчальному процесі.

Прес-центр КУ імені Бориса Грінченка

Перейти до спискуВерсiя для друку