Головна  →  Новини  →  9 жовтня 2015

Вперше за історію незалежної України діти та молодь до 18 років отримають шанс проголосувати на місцевих виборах у жовтні 2015 року! 12 жовтня 2015 року з 16:00 по 18:00 за адресою, вул. Грушевського, 18/2, к.12, відбудеться круглий стіл «Молодь має голос і може впливати!», присвячений громадянському вихованню та політичній освіті дітей і молоді

Вперше за історію незалежної України  діти та молодь до 18 років отримають шанс проголосувати  на місцевих виборах у жовтні 2015 року!  12 жовтня 2015 року з 16:00 по 18:00 за адресою, вул. Грушевського, 18/2,  к.12, відбудеться круглий стіл «Молодь має голос і може впливати!», присвячений громадянському вихованню та політичній освіті  дітей і молоді

Недостатня обізнаність молоді у проблемах місцевої громади, низький рівень мотивації щодо свідомого та активного впливу на політичне життя суспільства – причини, які десятиліттями вели до занепаду громадянської свідомості українців.

З метою обговорення шляхів підвищення рівня політичної обізнаності учнівської молоді в процесах демократії та ситуації, що склалася в нашій державі, формування відчуття відповідальності молодого покоління за прийняття свого рішення, вміння свідомо робити власний вибір, навичок та практичних знань щодо того, як стати активним учасником громадянського суспільства, 12 жовтня в рамках Всеукраїнського проекту з громадянської освіти та політичного виховання «М-18: ми можемо більше! Вибори для дітей та молоді в Україні», у Верховній Раді України відбудеться круглий стіл, присвячений питанням громадянського виховання та політичної освіти для дітей і молоді.

Важливою частиною даного заходу є презентація проекту «М-18», який ініціюється в Україні громадською організацією «Агенція розвитку освітньої політики» у партнерстві з Київським ліцеєм бізнесу, Університетом «КРОК» та  навчальними закладами м. Києва, Ірпеня та Запоріжжя.

Мета проекту М18 – допомогти учнівській молоді, які не досягли 18 років і не мають права виборчого голосу, зрозуміти сутність основного механізму демократії – виборів та взяти участь в імітаційній грі «Місцеві вибори- 2015: Я голосую за мера!», що максимально наближена до процесу проведення реальних виборів, що відбудуться 25 жовтня.

Зазначений круглий стіл проводиться за підтримки Комітету з питань освіти і науки, підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, Центру ефективного управління, мережі М18 в Україні.

До участізапрошені народні депутати України, представники Міністерства освіти і науки України, офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини, Центральної виборчої комісії, представники органів місцевого самоврядування, українських і міжнародних громадських організацій, фахівці, які мають досвід роботи у галузі захисту прав і свобод дітей і молоді, лідери студентського та учнівського самоврядування.

 

Детальніше на сайті www.m18.org.ua

Контакти для акредитації преси (до 10:00 12 жовтня 2015 року): +380674492899

Реєстрація  за тел.935949220

Детальніша інформація за тел. 0674653324 

Перейти до спискуВерсiя для друку