Головна  →  Новини  →  12 жовтня 2015

9 жовтня 2015 року в дошкільному навчальному закладі № 45 Подільського району відбувся тренінг «Відкриваємо таємниці шести цеглинок»

9 жовтня 2015 року в дошкільному навчальному закладі № 45 Подільського району відбувся тренінг «Відкриваємо таємниці шести цеглинок»

В місті Києві 23 дошкільні навчальні заклади впроваджують ЛЕГО-технології в освітній процес за проектом «Сприяння освіті» в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та фондом LEGO Foundation (Данія).

В ході впровадження проекту проводиться  тестування методики «Шість цеглинок» - методики, яка використовує шість цеглинок для проведення коротких вправ спрямованих не тільки на розвиток таких психічних процесів як мислення, увага, пам’ять, а і як дієвий підхід у розвитку комунікативних умінь і навичок, уміння працювати в команді. Особливий акцент під час виконання вправ робиться на розвиток оперативної пам’яті, самоконтролю та ментальної гнучкості.

Одночасно з Україною тестування відбувається в Південній Африці та Мексиці. «Шість цеглинок» уже стали щоденною вправою для тисяч дітей дошкільного та шкільного віку в Данії.

Для етапу тестування 8 дошкільних навчальних закладів міста Києва отримали набори цеглинок DUPLO, кожний з яких складається з 6 цеглинок 2Х4 червоного, жовтого, оранжевого, зеленого, синього та блакитного кольорів.

Окрім цього кожен ДНЗ отримав методичні посібники, які ознайомлюють з концепцією «Шість цеглинок» та пропонують перші 25 вправ для початку роботи.

Для ефективного впровадження проекту педагоги дошкільних навчальних закладів проходять 2 тренінги, головною метою яких є ознайомитися з методикою «Шість цеглинок» та опанувати прийомами її впровадження в ДНЗ. Один із таких тренінгів 9 жовтня відбувся в дошкільному навчальному закладі № 45 Подільського району, в якому взяли участь педагоги 9 дошкільних навчальних закладів, які є учасниками проекту «Сприяння освіті» в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та фондом LEGO Foundation (Данія).

Перейти до спискуВерсiя для друку