Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2015

13 жовтня освітній заклад нового типу ДНЗ Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою проводив урочистості з нагоди Дня захисника України

13 жовтня освітній заклад нового типу ДНЗ Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою проводив урочистості з нагоди Дня захисника України

Особливістю навчального закладу нового типу є не лише отримання випускниками повної загальної середньої освіти, а й здобуття військово – облікових професій та спеціальностей.Випускники коледжу зможуть на пільгових умовах вступати до військових вишів, проходити службу на первинних посадах в Збройних силах України та в інших військових структурах відповідно до набутої професії, або працювати у цивільних організаціях, підприємствах, установах, тощо.

Такі перспективи вочевидь є привабливими для абітурієнтів та їх батьків.

Цьогорічне свято стало знаменним для навчального закладу оскільки коледж  прийняв на навчання три групи курсантів за декількома військово-обліковими професіями.

В межах святкового заходу пройшов урочистий військовий парад під супровід духового оркестру «Либідь» та зразкового оркестру ударних інструментів «Киянки». Курсанти приклонили коліна під час молитви  за мирне майбутнє , а також вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих на теренах нашої держави. Волонтери передали навчальному закладові дві БРДМ, які брали участь у військових діях в зоні АТО. Відбулося нагородження кращих курсантів та присвоєння їм спеціальних звань. Гості  та учасники свята мали змогу побачити  у виконанні кращих курсантів 2-4 курсів гімнастичні вправи на перекладині та паралельних брусах, вільні вправи з гирьового спорту, виконання нормативів з одягання загальновійськового захисного комплекту 4-1а, 4-1б та інсценування дій розвідувального загону щодо звільнення заручників.

На святі були присутні радник Київського міського голови Куявський Олег, директор навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти м. Києва  Мірошниченко Катерина, командир в/ч А 0799 полковник Тарасов Віталій, головний військовий священик Київського гарнізону, настоятель св. Нікольського храму  м. Києва о. Тарасій, голова Всеукраїнської громадської організації «Рух за майбутнє» Хоречко Михайло, голова наглядової ради груп з посиленою військової та фізичною підготовкою  генерал-майор запасу Хрол  Костянтин, полковник запасу Качан Іван, за ініціативи якого коледж отримує допомогу в організації навчально-польових зборів, та інші.

Спільна праця і спільне бажання педагогічного колективу коледжу, соціальних партнерів, державних та відомчих освітніх структур надасть можливість здійснювати якісну підготовку фахівців для Збройних сил України, створить умови для надання військово-професійної підготовки молоді та формування її високих морально-бойових якостей.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку