Головна  →  Новини  →  19 жовтня 2015

Перша науково-практична конференція «Новітні підходи в організації та навчанні учнів початкової школи з використанням електронних освітніх ресурсів»

Перша науково-практична конференція «Новітні підходи в організації та навчанні учнів початкової школи з використанням електронних освітніх ресурсів»

У рамках Всеукраїнського проекту «Розумники» (Smart kids) 16 жовтня 2015 року у компанії Майкрософт Україна відбулася науково-практична конференція для вчителів початкової школи.

Теми, розглянуті на конференції:

«Office 365  для реалізації освітніх потреб навчального закладу», – Рудюк Роман, керівник освітньої програми «Партнерство у навчанні» компанії Майкрософт Україна

«Особливості організації і проведення сучасного уроку в початковій школі», – Литвинова С.Г., керівник проекту, к.п.н., с.н.с. Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України,

«Тенденції розвитку Е-підручників», – Каплушенко Ігор, директор компанії «Розумники»,

«Системи всеукраїнських проектів як чинник розвитку освіти в Україні», – Косик В.М., начальник відділу Інституту модернізації змісту освіти МОН України з доповіддю,

«10 функцій програми Classroom», – Рогоза Валентин, менеджер компанії «Розумники»,

«Використання електронних освітніх ресурсів в початковій школі: зарубіжний і вітчизняний досвід», – Мельник О.М., аспірантка Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.

Протягом 2014-2015 н.р.  педагоги СШ №14 (Ющенко Олена) та ЗНЗ №225 (Родіна Наталія) Оболонського району м.Києва працювали над реалізацією І етапу дослідно-експериментальної роботи за темою «Розумники» (Smart kids).

На конференції вчитель початкових класів Ющенко Олена Валентинівна поділилася досвідом щодо використання електронних освітніх ресурсів на уроках математики.

У майстер-класах взяли активну участь представники нових дослідно-експериментальних майданчиків: Нововолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступеня №1, Луцької гімназії №4, Дніпропетровської міської спеціалізованої школи №144, Лишнянської загальноосвітньої школи Київської обл., спеціалізованої школи № 264 м.Києва, спеціалізованої школи № 269 м.Києва.

Аналіз досягнутих результатів реалізації проекту показав, що поставлені на цьому етапі мета та завдання виконані повністю.

За активну співпрацю в розбудові загальної середньої освіти, високі показники використання ІКТ у навчально-виховному процесі початкової школи в умовах контент-насиченого навчального середовища, всебічний розвиток учнів, популяризації кращих педагогічних здобутків заслуговують особливої подяки педагогічні працівники:

  • Вахнюк Н.М., начальник управління освіти Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації;
  • Ковальська Л.П., директор СШ №14 м. Києва;
  • Глушаниця В.Г., директор ЗНЗ №225 м. Києва;
  • Авраменко Р.М., заступник директора СШ №14 м.Києва;
  • Ющенко  О. В., вчитель початкових класів СШ №14 м. Києва;
  • Мельник О.М., співробітник Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.

Щиро дякуємо керівнику освітніх програм компанії Майкрософт Роману Рудюку та засновникам компанії «Розумники» за активну участь у розвитку освіти міста Києва!

Перейти до спискуВерсiя для друку