Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2015

Олена Фіданян зустрілась з громадськими організаціями щодо забезпечення права на освіту внутрішньо переміщених осіб

Олена Фіданян зустрілась з громадськими організаціями щодо забезпечення права на освіту внутрішньо переміщених осіб

21 вересня у Департаменті освіти і науки, молоді та спорту відбувся круглий стіл з громадськими організаціями «Забезпечення права на освіту внутрішньо переміщених осіб».

У круглому столі взяли участь Микола Бондар, Голова громадської організації «Коло. Медіа»; Оксана Єрмішина, керівник громадської організації «Всеукраїнська організація зі справ вимушених переселенців; Олена Іванова, волонтер громадської організації «Коло. Медіа»; Олена Лебідь, координатор по роботі з тимчасово переміщеними особами благодійної організації «Благодійний фонд «Свої»; Світлана Оліфер, координатор  громадської організації «Кримська правозахисна ініціатива»; Валентина Потапова,         голова громадської організації «Центр громадянської просвіти «Альменда» (Крим); Яна Яновська, керівник гуманітарного штабу громадської організації «Всеукраїнська організація зі справ вимушених переселенців».

«У Києві в минулому році на базі однієї з шкіл розпочато педагогічний експеримент «Дистанційна освіта для 9-11 класів», у якому вже взяло участь 20  старшокласників зі Східних регіонів, влітку цього року 6 дітей вже отримали атестати» - розповіла Олена Фіданян, директор Департаменту. Вона додала, що цей експеримент є шансом для нас, дорослих, не втратити дітей, які перебувають на окупованій територій та території проведення антитерористичної операції, та дати можливість їм отримати українську освіту дистанційно.

Микола Бондар, Голова громадської організації «Коло. Медіа», розповів присутнім, що їх громадська організація співпрацює з Департаментом вже півтора року. «Разом ми започаткували декілька масштабних проектів, один з яких «Діти Києва – дітям Сходу України». У цьому проекті беруть активну участь учні, батьки та педагоги Києва, збирають українську дитячу літературу, книжки українською мовою,  навчальне приладдя для дітей, які наразі перебувають на територіях проведення АТО.» Також, Микола Бондар розповів, що усі ці подарунки у прифронтові навчальні заклади доставляють військові разом з волонтерами. Дитина, отримуючи книжку з рук військового, розуміє, що українська армія прийшла не зі зброєю у руках, а з відкритим серцем та добром і що скоро, як у старовинній українській казці, добро переможе зло та на нашій землі запанує мир!

Під час засідання представники громадських організацій запропонували організувати співпрацю з міжнародними організаціями та спробувати отримувати гранти для впровадження освітніх проектів на користь усіх дітей України.

За підсумками круглого столу було складено протокол доручень, у якому визначенні основні аспекти співпраці Департаменту освіти і громадських організацій щодо роботи з сім’ями внутрішньо переміщених осіб.

Перейти до спискуВерсiя для друку