Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2015

Візит учнів Спеціалізованої школи № 307 на Міжнародний Форум Миру до м. Еккернфьорде (Німеччина)

Візит учнів Спеціалізованої школи № 307 на Міжнародний Форум Миру до м. Еккернфьорде (Німеччина)

В рамках проекту програми «MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді» та згідно договору про співпрацю між СШ № 307 Деснянського району м. Києва та гімназією Юнґманншулє м. Еккернфьорде, за підтримки благодійного фонду «Пам'ять, відповідальність, майбутнє», в Німеччині відбувся Міжнародний Форум Миру (05.10. – 17.10.2015).

В заході прийняли участь діти загиблих на майдані під час Революції Гідності, діти волонтерів та учасників АТО, які представляли різні регіони України: м. Броди (Львівська обл..), м. Київ та м. Южноукраїнськ (Миколаївська обл..), а також учні гімназій та шкіл німецької федеративної землі Шлезвіг-Гольштейн (Еккернфьорде, Кіль, Фленсбург та Шлезвіг).

Під час форуму учні визначили власне бачення миру та можливості його підтримки в полікультурному суспільстві, дослідили науковий музей Феномента (м. Фленсбург) та найбільші міста північної Німеччини, відкрили для себе Данію, узбережжя Балтійського та Північного морів, порівняли системи освіти Німеччини та України, відвідували уроки за навчальним планом та факультатив з німецької мови, зіграли у театралізованій виставі «12 місяців», влаштували змагання з кулінарної майстерності, готуючи піццу, млинці, пельмені, галушки та багато іншого.

Загальна вартість форуму, профінансованого фондом «Пам'ять, відповідальність, майбутнє» та гімназією Юнґманншулє (м. Еккернфьорде) склала 13.444.50 євро. Результати заходу були висвітлені в місцевій газеті м. Еккернфьорде (від 14.10.2015), а за активну участь в німецько-українській зустрічі, Міжнародному Форумі Миру в м. Еккернфьорде, учні та їхні школи отримали відзнаки «Посланець миру».

Перейти до спискуВерсiя для друку