Головна  →  Новини  →  28 жовтня 2015

Міжнародний день анімації. Дитяча анімаційна студія „КРОК”

Дитяча анімаційна студія „КРОК” Навчально-виховного комплексу допрофесійної підготовки та технічної творчості молоді м. Києва заснована в 1984 році. За роки існування студії понад 3000 дітей отримали навички художника - аніматора. Вихованці студії працюють керівниками анімаційних гуртків в багатьох навчальних закладах України, в тому числі і в НВК. До 30-річчя створення студії  була випущена книга спогадів вихованців, які вчилися в студії багато років тому і в теперішній час „Крокляндія та її мешканці”.

У 2003 році студії присвоєно почесне звання „Народний художній колектив”. Це звання підтверджено в теперішній час.

Керівники Дитячої анімаційної студії „КРОК”: Іванов Юрій Всеволодович Відмінник освіти України, Відмінник столичної освіти, Іванова Світлана Яківна – кінознавець, викладач основ кіномистецтва.

Вихованці студії постійно запрошуються до участі  у  багатьох міжнародних і Всеукраїнських кінофестивалях. Анімаційні стрічки студії на рівних змагаються з фільмами дорослих режисерів. Свідчення цьому більше 600 нагород, серед яких Гран – Прі, перші призи, дипломи та спеціальні призи на міжнародних кінофестивалях в Німеччині, Австрії, Норвегії, Люксембурзі, Бельгії, Великій Британії, Греції, Фінляндії, Польщі, Чехії, Естонії, Литві, Україні, Росії, Молдові, Грузії, Іспанії і Вірменії. Фільми, створені студією є постійними учасниками  Міжнародного дитячого телефестивалі „Дитятко”.

Гордістю студії є золота медаль Міжнародного союзу кінематографістів UNICA у складі ЮНЕСКО, якої не має жоден кінорежисер на території СНД.

Японські кіно експерти внесли мультфільми Дитячої анімаційної студії „КРОК” до колекції найкращих кінострічок світу.

Досягнення анімаційної студії „КРОК” представлені в експозиції музею історії м. Києва.

Діяльність дитячого колективу студії висвітлювалась на телеканалах „Інтер”, „1+1”, ТРК „Київ”, „Глас”, „УТР”, „ICTV”.

Педагогами студії напрацьовано та узагальнено багатий теоретичний та практичний культурологічний матеріал. Створено методичні розробки з питань специфіки творчого напрямку, розроблено програму навчання анімаційному мистецтву вихованців позашкільних навчальних закладів, клубів за місцем проживання, яка схвалена Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

Протягом 2015 року вихованці студії створили цикл анімаційних фільмів на тему АТО. Ці фільми демонструвались на телебаченні, розміщені в Інтернеті, за  допомогою волонтерів направлені військовим в зону АТО. В травні 2015 року була проведена зустріч з військовослужбовцями, які знаходяться в Київському шпиталі на лікуванні та реабілітації. На цій зустрічі були продемонстровані фільми, передані подарунки, вироблені вихованцями студії.

Перейти до спискуВерсiя для друку