Головна  →  Новини  →  1 листопада 2015

«Осінній марафон» загартовує

«Осінній марафон» загартовує

На території бази Державної служби України з надзвичайних ситуацій (МНС), поблизу села П’ятихатки, 24 жовтня стартував навчально-тренувальний збір «Осінній марафон», мета якого — підготовка молоді до захисту Вітчизни, складних спортивних походів, формування навичок виживання в природних умовах, надання знань із тактичної медицини, створення колективу однодумців тощо. Збір готували педагоги відділу туризму, краєзнавства та патріотичного виховання Київського Палацу дітей та юнацтва спільно з оперативним загоном Товариства Червоного Хреста України.

Під пильним наглядом керівників гуртків 64 вихованці відділу взяли участь у запропонованій програмі збору — роботі навчальних станцій.

Заздалегідь придбавши весь необхідний провіант і закинувши на плечі рюкзаки, спальні мішки та каримати, юні спортсмени-екстремали прибули до місця призначення. Розбивши наметове містечко під наглядом представників Червоного Хреста, гуртківці віком від 10 до 16 років разом із педагогами розпочали своє життя під відкритим небом.

У наметовому таборі було створено комфортні умови для життя на природі: німецька польова кухня на чотири відсіки, терморегуляторні обігрівачі повітря та спальних мішків, питна вода, що подавалася зі свердловини МНС, стаціонарний туалет і електрика.

На третій день роботи програми до наметового табору завітали директор Київського Палацу дітей та юнацтва Добровольська Оксана Миколаївна та заступник директора з навчально-виховної роботи Клименко Олена Володимирівна. На втіху керівників, усі діти були здоровими, пристосувалися до умов проживання й наперебій розповідали про цікаві заняття та практичні навички, здобуті в польових умовах.

Комендант табору Микола Коробенков, представник Червоного Хреста й за сумісництвом викладач домедичної допомоги, залюбки поділився інформацією, як проходять дні канікул під відкритим небом у наших вихованців. Прокидаються діти о 8:00 ранку, готують самостійно сніданок, але під наглядом чергового викладача. Поденний план роботи збору вивішено для ознайомлення в командному наметі. З 10:30 ранку розпочинаються практичні заняття, пов’язані з виживанням у польових умовах: дітей вчать культури поведінки в природних умовах, надання домедичної допомоги; педагоги розкривають таємниці розпалення багаття, вчать орієнтуватися в лісі та правил пошуків загубленого, ознайомлюють із технікою в’язання спеціальних вузлів, переходу через рівчаки та долання інших перешкод.

Незважаючи на спартанські умови життя, кожного дня діти обідають гарячими першими стравами — супом чи борщем. Закінчують трапезу гарячим чаєм.

Вечорами після насиченого дня учасники збору переглядають на великому екрані фільми про різнопрофільні походи й подорожі відомих мандрівників, а також співають пісень під гітару біля вогнища та розповідають дотепні «страшилки».

Завершення «Осіннього марафону» — 31 жовтня.

Перейти до спискуВерсiя для друку