Головна  →  Новини  →  2 листопада 2015

26 жовтня у НВК "Кияночка" відбулася зустріч з головним дитячим імунологом м.Києва Лапієм Федором Івановичем

26 жовтня у Навчально-виховному комплексі з поглибленим вивченням англійської мови «Кияночка» відбулася зустріч батьківської громади з головним дитячим імунологом м.Києва Лапієм Федором Івановичем. Відтак батьки прийматимуть рішення про додаткову вакцинацію від поліомієліту своїх дітей ґрунтуючись не на «страшилках» з інтернету, а на об’єктивній і логічній інформації з перших вуст спеціаліста, батька і громадсько активної людини.

Федір Іванович прояснив батькам не лише сутьпроблеми, пов’язаної зі спалахом поліомієліту в Україні, і необхідності додаткової імунізації дітей, але й розказав про передумови, що останніми роками призвели до небезпеки для здоров’я дітей і української нації загалом: державні перебої в постачанні вакцинами, а в основному високий відсоток відмов батьків вакцинувати своїх дітей.

Лікар зупинився на питанні ідеї вакцинації як такої, про небезпечні інфекційні хвороби, що призводять до смерті або інвалідизації, але є вакцино контрольованими, до яких належить і поліомієліт. Відтак пояснив, що за хвороба «поліомієліт», розказав про прояви і симптоми зараження, ризики для здоров’я і життя. Лапій Ф.І. акцентував увагу батьків на тому, що вразливими є діти до 10 років, найбільший ризик для дітей віком до 5 років. Вони мають бути захищені за допомогою щеплень. Лапій Ф.І. детально розповів про виробника і постачальника вакцини, умови транспортування і зберігання, дав поради стосовно того, на що батьки мають звернути увагу перед здійсненням щеплення дитини.

Головний дитячий імунолог м. Києва роз’яснив поняття «планова вакцинація» за календарем щеплення і «додатковаімунізація» від поліомієліту.Він акцентував увагу на тому, що вакциновані за календарем і віком діти наразі захищені від даного вірусу, однак зазначив, що з точки зору «колективного імунітету» в ситуації спалаху даної інфекційної хвороби є вкрай важливим для суспільства отримати масово (не менше 95% дітей) і одномоментно вакцину від поліомієліту для унеможливлення циркуляції дикого вірусу.

Заслуговує на увагу позиція людей «Хочу знати і розуміти», бажання розібратися в ситуації і прийняти виважене рішення задля здоров’я і благополуччя дітей.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку