Головна  →  Новини  →  30 квітня 2014

Київські та нанкінські школярі поспілкувались он-лайн

Київські та нанкінські школярі поспілкувались он-лайн

Через 108 днів в китайському Нанкіні розпочнуться II літні Юнацькі Олімпійські ігри (ЮОІ). Понад 3500 атлетів віком від 15 до 18 років з 205 країн світу змагатимуться у 28 видах спорту.

ЮОІ – це не лише спортивні змагання, а й реалізація культурної та освітньої програм, які мають на меті у цікавій формі розповісти учасникам про олімпійські цінності, важливість активного відпочинку та здорового способу життя, донести необхідність боротьби з допінгом тощо.

Освітня програма ІІ Юнацьких Олімпійських ігор передбачає можливість ознайомитись з культурою країн-учасниць, а також їх досягненнями у сфері спорту та олімпійської освіти.

Саме колектив київської гімназії «Потенціал», що на Оболоні, увійшов до 100 шкіл світу, які беруть участь у культурно-освітній програмі «Споріднених шкіл» в рамках ІІ Юнацьких Олімпійських ігор 2014 року. Школою побратимом киян стала школа Тианг Хиабінг з Нанкіну.

Сьогодні відбувся вже другий інтернет-урок, де київські та нанкінські школярі презентували один одному свої країни, міста, олімпійські успіхи тощо. Окрім спілкування один з одним відбулись і веселі змагання у традиційні ігри, де звісно перемогла дружба.

Активними учасниками незвичайного уроку стали керівник служби президента НОК України, бронзовий призер Ігор з легкої атлетики Юрія Тамм, перший заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Вікторія Челомбітько, Олімпійська чемпіонка з легкої атлетика Наталія Добринська, чемпіонка I літніх Юнацьких Олімпійських ігор з легкої атлетики Катерина Дерун, шеф-місії на II ЮОІ, призерка Олімпійських ігор зі стрибків у воду Анна Сорокіна, призерка Ігор з вітрильного спору Олена Пахольчик, директор Олімпійської Академії України Валентина Єрмолова та інші.

Наступний інтернет-урок пройде вже в серпні, безпосередньо перед стартом ЮОІ.

За інформацією Національного Олімпійського комітету України

Перейти до спискуВерсiя для друку