Головна  →  Новини  →  30 квітня 2014

Заключна конференція проекту «Енергоефективні школи -2014»

29 квітня 2014 року у столичному Будинку Вчителя відбулась заключна конференція проекту«Енергоефективні школи».

Мета проекту – виховати свідомого і відповідального майбутнього споживача теплової та електричної енергії. У межах проекту, за ініціативи Київської міської державної адміністрації та компанії ДТЕК,  з лютого 2013 року в 11 столичних школах розпочалося викладання факультативного курсу «Основи теплопостачання та теплозбереження». З вересня 2013 року до проекту приєдналось ще 11 загальноосвітніх навчальних закладів столиці.

Запуск проекту у пілотних загальноосвітніх навчальних закладах перетворився у феєричне шоу з інсценізаціями, піснями, віршами, запальними танцями.

А далі почалася робота за навчальною програмою. На уроках школярі розглядали технічні та фінансові проблеми енергопостачання, відповідали на запитання Теплинки – маленької мешканки країни Тепландії, розв’язували задачі, проводили досліди, термосканували будівлі шкіл та відвідали енергопостачальні підприємства ТЕЦ – 5 та ТЕЦ-6.

Учні загальноосвітніх навчальних закладів змагались за зменшення споживання електроенергії, самостійно проводили енергетичний аудит шкільних приміщень, за результатами якого розробили та презентували проектні пропозиції з підвищення енергоефективності приміщень.

Поважне журі підвело підсумки реалізації проекту та оголосило результати

П'ять навчальних закладів, які розробили т захистили найкращі проекти зі зменшення споживання електроенергії, підвищення енергоефективності та/або покращення теплового комфорту шкільних приміщень, і провели найбільш  активну інформаційну компанію отримали від компанії ДТЕК по 130 тис. грн. на втілення своїх проектів.

Вітаємо з перемогою учнів та вчителів середніх загальноосвітніх шкіл № 90 Печерського району, № 234 Дніпровського району, № 285 Оболонського району, спеціалізованих шкіл № 118 Подільського району та № 251 Деснянського району.

Інші учасники проекту теж не залишились без подарунків. Колективи загальноосвітніх навчальних закладів № 163 Голосіївського району, № 113 Дарницького району, № 72 Подільського району, № 67 Солом’янського району, № 163 Шевченківського району отримали сертифікати на 30 та 20 тис. грн.

Впровадження проекту «Енергоефективні школи» у навчальних закладах м. Києва у 2013-2014 навчальному році відбулось на якісно новому рівні,  чому сприяли активна співпраця Департаменту освіти і науки, молоді та спорту з ВБО «Інститут місцевого розвитку» та ПАТ «Київенерго», і найголовніше  - це зацікавленість, активність та творчий підхід до роботи в проекті усіх без виключення пілотних шкіл.

У вересні 2014 року стартуватиме третій етап проекту «Енергоефективні школи міста Києва». 

Перейти до спискуВерсiя для друку