Головна  →  Новини  →  9 листопада 2015

Огляд-конкурс народної творчості 2015

Огляд-конкурс народної творчості 2015

У стінах Київського Палацу дітей та юнацтва пройшов Фестиваль мистецтв України.

Протягом трьох днів у Київському Палаці дітей та юнацтва працювала яскрава автентична виставка народної творчості. Свої проекти представляли професійні училища, районні студії творчих робіт, зразкові студії образотворчого мистецтва, народні студії декоративно-прикладного мистецтва, народні аматорські колективи, фотоклуби та народні митці.

Відкриття огляду-конкурсу почалося з дитячого показу мод маленькими модницями в колоритних вишиванках.

Майстри активно демонстрували свої роботи — чого тут тільки не було! І кавові іграшки, і дизайнерський одяг, і картини, виготовлені з різних підручних матеріалів (солоне тісто, нитки, тканини, соломи); і вишиті молитви та вірші Кобзаря, сорочки та рушники-простирадла.

Деякі колективи митців презентували свої роботи з метою підтвердження звання народного, інші ж майстри просто знайомили киян зі своєю творчістю.

Загалом вихованцям Київського Палацу дітей та юнацтва, як і їхнім батькам, було на що подивитися, а викладачам — взяти собі на замітку деякі роботи як ідею для майбутнього втілення з гуртківцями.

Огляд-конкурс організував Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень за підтримки Київської міської державної адміністрації та Департаменту культури. Після визначення компетентним журі найкращих робіт відбудеться офіційне нагородження, проведення якого заплановано на кінець весни 2016 року.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку