Головна  →  Новини  →  10 листопада 2015

Делегація учнів та співробітників Київської Малої академії наук учнівської молоді у кількості 18 членів перебувала у Мінську на ІІ Міжнародній учнівській конференції «Наука і молодь»

З 2 по 6 листопада делегація учнів та співробітників Київської Малої академії наук учнівської молоді у кількості 18 членів перебувала у Мінську на ІІ Міжнародній учнівській конференції «Наука і молодь».

Мета конференції – організація інтелектуального спілкування дітей, що займаються дослідницькою роботою; стимулювання наукової та проектної діяльності учнів.

Учні представляли свої дослідницькі проекти у гуманітарній та технічній секціях. Доповіді МАНівців викликали значний інтерес у їх однолітків з Мінська. Учасники конференції зустрічали кожен виступ оплесками, а після – відбувалася жвава дискусія.За підсумками конференції усі учасники отримали сертифікати. Найкращих доповідачів нагородили дипломами.

 Одним із найважливіших напрямів діяльності школи є проблема розвитку учнівського самоврядування в загальноосвітньому закладі. Мета шкільного самоврядування – створення умов для самореалізації та спільної діяльності підлітків розвитку в них творчого потенціалу, лідерських та організаторських здібностей, взаєморозуміння. Участь у самоврядуванні формує в учнів також і соціальні компетенції. Тому було вирішено провести круглий стіл на тему: «Діяльність шкільного учнівського самоврядування». Київ на круглому столі представляв Максим Слободяник – учень та президент гімназії № 315.

Програма конференції передбачала знайомство з історико-культурною спадщиною Білорусі: пізнавальні, культурні, екскурсійні заходи.

Оглядову екскурсію по місту учні розпочали на площі Незалежності – головній адміністративній площі Мінська. МАНівці мали змогу побачити головний корпус найстарішого навчального закладу Мінська – Білоруський державний педагогічний університет імені М. Танка, Дім Уряду, Червоний костьол.

Учні Київської Малої академії наук учнівської молоді мали змогу побувати у Національному академічному театрі імені Янкі Купали. Спектакль «Пінська шляхта» за твором Вінцента Дуніна-Марцинкевича – це смішна, але водночас пізнавальна історія про життя білоруської шляхти. 

Учні відвідали Історико-культурний комплекс «Лінія Сталіна» – військово-історичний музей під відкритим небом, в якому зібрана унікальна й найбільш повна в Білорусі експозиція військової техніки, артилерії, танків, авіації, стрілкової зброї, яка була на озброєнні в різні роки, починаючи з часів Другої світової війни.

Завітали учні й до Національної бібліотеки Білорусі – сучасного інформаційного, науково-дослідницького, соціокультурного центру, в якому поєдналися високі технології, ультрасучасний дизайн і незвичайна архітектура.  Головний вхід до бібліотеки символічно виконаний у вигляді розкритої книги із зображеннями на тему розвитку світової і слов'янської писемності. Сховища бібліотеки нараховують близько 9 млн екземплярів на різних носіях. Це друковані видання, рукописи, мікрокопії документів, електронні і інші матеріали, створені у Білорусі і інших країнах світу на більш ніж 80 мовах.

Вразив учнів гранітний шар, який обертається під дією води і символізує цінність знань, нескінченність пізнаваного світу. Під час екскурсії МАНівці піднялися на відкритий оглядовий майданчик, який знаходиться на висоті 73 м у верхній частині фондосховища бібліотеки.

На завершення учасники заходу висловили щиру подяку організаторам за гостинність, отриманий досвід і нові знання.

Перейти до спискуВерсiя для друку