Головна  →  Новини  →  12 листопада 2015

Герої, за якими майбутнє України!

Герої, за якими майбутнє України!

“Герої, за якими майбутнє України” — під такою назвою триває цикл уроків, зустрічей, започаткований у навчально-виховному комплексі “Домінанта”. Мета проекту: на власному прикладі відомих особистостей виховувати національну еліту країни, підтримувати та розвивати українську  ідентичність, наживо спілкуватися з представниками науки, культури, спорту, урядовцями, які своїм словом і вчинками демонструють гідний приклад майбутньому поколінню українців.

Юлій Валерійович Мамчур – Герой аеропорту «Бельбек» у Криму, Герой України!

Урок патріотизму провів для учнів навчально-виховного комплексу “Домінанта” полковник Повітряних Сил України — Юлій Мамчур.

Гімназисти знають Юлія Валерійовича як Героя аеропорту “Бельбек”, українського військового льотчика 1-го класу, полковника Повітряних Сил Збройних Сил України, командира 204-тої бригади тактильної авіації, який з українським прапором та під гімн України вистояв перед російськими загарбниками.

26 березня 2014 року полковник Мамчур, не отримавши підтримки Збройних сил України, разом з 5 іншими захопленими українськими офіцерами самостійно здійснив оборону військової частини А-4515, який не зрадив військовій присязі народу України.

Відео, на якому півсотні українських військових з прапорами під виконання Гімну України сміливо йдуть на автоматну чергу російських окупантів, облетіло весь світ.

А потім був полон, де 3,5 доби утримували в одиночній камері, здійснювали психологічний тиск, намагаючись переконати перейти на сторону армії окупантів. Але Юлій Валерійович – кадровий офіцер, тому офіцерська честь, Присяга на вірність Україні, патріотизм – справа честі і гідності військового.

Під час зустрічі учні НВК “Домінанта” буквально засипали полковника Мамчура недитячими питаннями — школярі цікавилися, зокрема, секретом його сили духу, витримки, як він став справжнім військовим командиром, якого поважають і цінують й народні депутати, і офіцери, і звичайні громадяни.

Відкритий у спілкуванні, Юлій Валерійович розповів про те, як після передислокації з Криму військова частина перебазувалася до Миколаєва, і як  сьогодні на посаді народного депутата України став законотворцем. Як заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, працюючи над законопроектами, полковник Юлій Мамчур, у першу чергу, підтримує законопроекти про основи національної безпеки, про національні нагороди України щодо почесних звань  у авіаційній галузі, щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців та ін.

Також Юлій Валерійович поділився з учнями “Домінанти” спогадами про своє навчання у сільській школі у Родниківці, про улюблені предмети. Усі із захопленням слухали цікаву розповідь Героя України. На згадку про знайомство діти брали автографи і фотографувалися із героїчним льотчиком.

На завершення зустрічі Юлій Мамчур дав учням пораду: ”Два останні роки, Революція Гідності змінили нас. Ми навчились цінувати свою історію, свою державу. Ми стали нацією. Ви — майбутнє України, вам будувати нову країну. Любіть Батьківщину по-справжньому!”

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку