Головна  →  Новини  →  16 листопада 2015

Педагогічна рада «Розвиток та саморозвиток особистості: Індивідуальність. Особистість. Людина»

Педагогічна рада  «Розвиток та саморозвиток особистості:  Індивідуальність.  Особистість. Людина»

  «Розвиток та саморозвиток особистості:  Індивідуальність.  Особистість. Людина» – тема педагогічної ради, яка свідчить про глибокий інтерес  ліцейної родини до особистості як унікального носія національних та загальнолюдських  цінностей.  Ця педрада  стала сходинкою до самопізнання кожного суб’єкта  педагогічного дійства: ліцеїстів – учителів – батьків.

Окресливши  стратегічні завдання закладу,  директор ліцею Г.С.  Сазоненко сказала,  що завдання  сучасної   освіти –  це орієнтація на особистість та  міжсуб’єктну взаємодію педагога і вихованця, коли є не лише партнерство (співробітництво) в досягненні результату, а пошук єдності у змислах: підтримка  становлення особистості.

У виступі О.Г. Фіданян, директора Департаменту освіти та науки, молоді та спорту  Київської міської державної адміністрації,  яка була присутня на педагогічній раді,  наголошувалося на  важливості партнерської  співпраці  у громадсько-державній моделі управління ліцею, бо саме наш  ліцей,  очолюваний   Г.С. Сазоненко, є першопрохідцем  у такому співробітництві.

Конструктивний діалог «різнодумців» визначив нові орієнтири якісної освіти:  розвиток особистості вихованця можливий за умови, якщо  педагог розвивається сам як особистість, проходячи “тяжкий шлях душевних страждань, роздумів…”.

Джерело: uhl-edu.kiev.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку