Головна  →  Новини  →  6 травня 2014

Фінал IV Міського фестивалю «Маю честь!»

Фінал IV Міського фестивалю «Маю честь!»

06 травня 2014 року в Київському палаці дітей та юнацтва відбувся фінальний етап IV Міського фестивалю серед старшокласників столиці «Маю честь!».

Ще до початку фестивалю, який традиційно проходить під патронатом Департаменту освіти і науки, молоді та спорту міста Києва, святковий настрій учасникам і гостям заходу створював народний художній колектив естрадно-духовий оркестр «Юність», виконуючи патріотичні композиції.

Саме патріотизм, порядність, шляхетність, гордість за свою Батьківщину і є тими цінностями, які покликаний плекати в молодого покоління столичний фестиваль «Маю честь!».

Військовий перепляс у виконанні народного художнього колективу хореографічного ансамблю «Квіти України» ознаменував початок святкового дійства, а ведучі представили юнаків 9-11 класів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів, які перемогли в районних етапах фестивалю.

«Маю честь!» об’єднує всі покоління героїв – від ветеранів Другої світової війни до Небесної сотні як символу нашого часу. Під тужливу мелодію пісні «Гей, плине кача по Тисині…» зал стоячи проводжав хлопців, які понесли квіти до пам’ятника Невідомому солдатові й могили невідомого героя Майдану.

Звернувшись до учасників і гостей, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту міста Києва Олена ФІДАНЯН передала вітання голови Київської міської державної адміністрації Володимира Бондаренка й наголосила на актуальності заходу, оскільки нині наш народ доводить усьому світові, що «Україна має честь!»

Учасники фестивалю в рамках номінації «Лицарі мого роду» розповіли про своїх батьків, дідів і прадідів, найближчих родичів, учинками яких пишаються й чию справу готові гідно продовжити. Усі хлопці креативно підійшли до поставленого перед ними завдання, що дозволило глядачам споглядати цілі життєві долі – благородні й героїчні, а подекуди навіть трагічні.

Не менш вражаючими були й таланти юнаків, які виявилися і в танцях, і в співі, і в акторській майстерності, і в різних видах спорту.

Отже, лауреатами IV Міського фестивалю «Маю честь!» стали:

-         Руслан БЕРЕЗОВИЙ (СЗШ № 169 Шевченківського району);

-         Дмитро БОЙЧЕНКО (Економіко-правовий ліцей Деснянського району);

-         Святослав БОРОДІН (гімназія біотехнологій № 177 Солом’янського району);

-         Олександр ДУДЕНКО (НВК № 209 «Сузір’я» Дніпровського району);

-         Олександр ЄМЕЦЬ (СЗШ № 206 Святошинського району);

-         Андрій КОВТЮХ (Печерська гімназія № 75 Печерського району);

-         Артем МИКОЛЕНКО (СЗШ № 93 Подільського району);

-         Руслан МУЗИЧЕНКО (Міжрегіональне вище професійне училище зв’язку);

-         Артур ПСЕХА (гімназія № 315 Дарницького району);

-         Олександр СИТНИК (СЗШ № 286 Голосіївського району);

-         Максим ЧУБКО (гімназія № 143 Оболонського району).

Нагороджуючи лауреатів дипломами й подарунками, Вікторія ЧЕЛОМБІТЬКО, перший заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту міста Києва, подякувала всім учасникам, які «поділилися найдорожчим – пам’яттю», а також закликала цінувати родинні стосунки, любити свою Батьківщину й берегти честь.

Перейти до спискуВерсiя для друку