Головна  →  Новини  →  7 травня 2014

День пам'яті в ліцеї-інтернаті №23 "Кадетський корпус"

Ми знову прийдемо до вічного вогню...

Із нами прийдуть і онуки, й діти,

Щоб ветеранам до землі вклонитись,

Щоб вшанувати їхню сивину.

День пам'яті з нагоди 69 річниці перемоги над нацизмом і завершення Другої світової війни відбувся 06 травня в Меморіальному комплексі «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років». На урочистому заході, ініційованому ліцеєм-інтернатом № 23 «Кадетський корпус», зібралися представники військових династій кадетів – ветерани, діти війни, дідусі, батьки, учні, офіцери-вихователі, педагоги.

День Перемоги став для нас не лише святом мужності й військової доблесті – він став Днем пам'яті, Днем ушанування загиблих героїв, Днем вірного служіння Батьківщині.

Шановні ветерани, рідні дідусі й прадіди! Низький уклін вам за те, що ви врятували світ! Щодня над вашими головами свистіли кулі, кожна хвилина вашого життя могла стати для вас останньою. Але доля обрала вас для того, щоб передати наказ для всіх поколінь Землі – зберегти мир на планеті!

Відлітають у вічність роки. Їх минуло 69, відколи замовкли постріли гармат. І ми вірили, що ці постріли були останніми, що мир, який прийшов на нашу землю, буде завжди!

Пам'ять... Вона нетлінна й вічна. Вона дивиться на нас душами загиблих, вона живе в тривожному сьогоденні, перегукується з подіями на Майдані, у жалобі за Небесною сотнею. Пам'ять кричить: „Ніхто не забутий, ніщо не забуто!”

Шановні ветерани! Висловлюємо слова щирої подяки за ваше життя, за ваш подвиг, за вашу мужність…Ми, молоде покоління, учні ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус», уклоняємося до землі за ваш героїчний подвиг. Про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні прийдешні покоління будуть пам'ятати завжди!

Перейти до спискуВерсiя для друку