Головна  →  Новини  →  20 листопада 2015

День відкритих дверей у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна

День відкритих дверей у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна

19 листопада 2015 року,  напередодні відзначення 72-ї річниці від Дня створення Київського суворовського військового училища, правонаступника Київського військового ліцею імені Івана Богуна відбувся День відкритих дверей.

Радо прийняли ліцеїсти, педагоги, ветерани одного з найстаріших військових  навчальних закладів України Київського  військового ліцею імені Івана Богуна учнів навчальних закладів міста Києва.

Долучитися до атмосфери любові, доброти,  вшанування пам’яті про минуле, традицій і звичаїв цього військового закладу, які панують в ньому  вже протягом багатьох десятиліть, мали змогу хлопці-старшокласники столиці. Познайомилися з традиціями ліцею: проведення Дня ліцею, вшанування пам’яті Героїв Крут, Шевченківських тижнів, відзначення державних та релігійних свят,  проведення уроків мужності та інших заходів. Це допомагає втілити   в життя    виховання  національної ідеї, навчити розуміти ліцеїстів, що Україна починається з землі, де ти народився, батьків, що дали тобі життя, і врешті-решт, що Україна – це ти сам.

Під  час екскурсії старшокласники дізналися , що ліцеїсти залучаються до майже всіх заходів  за участю перших осіб  держави, міста, а найбільша честь для кожного з них взяти участь у параді військ із нагоди річниці Незалежної України. Підтримуються традиції, які існували в Київському суворовському училищі: прийняття Урочистої клятви ліцеїстами на Свято Покрови – День українського козацтва; проведення „Кадетських розваг”, присвячених Дню захисника України, заходів „Офіцерські династії на службі Вітчизни”, написання листів українським миротворцям та інші.

У ліцеї створені й діють: музей історії ліцею, кімната-музей Тараса Шевченка, кімната козацької слави.

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку