Головна  →  Новини  →  7 травня 2014

Акція "Я - нащадок справжнього героя" в Солом'янському районі

Усе далі в часі від нас жахи війни, усе менше залишається свідків тих трагічних днів. Саме тому такими хвилюючими й цінними є зустрічі та розповіді людей, які творили нашу історію… Хочеться запевнити старше покоління, що ми пам’ятаємо всіх, ми пишаємося тим, що є нащадками справжніх героїв.

Саме під такою назвою «Я ‒ нащадок справжнього героя» й пройшла 2013-2014 н.р. у спеціалізованій школі № 64 акція, під час проведення якої  учні, учителі, працівники школи та батьки збирали інформацію про своїх рідних, які були учасниками жахливих подій Другої світової війни. А серед них і Герої Радянського Союзу, і кавалери Ордена Слави трьох ступенів, і солдати, які дійшли до Берліна, і визволителі Києва.

Підсумком цієї акції стало створення Алеї Слави Прадідів, на якій поруч із фотокарткою учасника війни розміщено розповіді учнів, написаних власноруч, про своїх прадідусів чи прабабусь. Натепер Алея Слави посіла почесне місце в школі. Символічно, що декілька поколінь однієї родини описували подвиг своїх рідних. Відкриття Алеї Слави відбулося 7 листопада 2013 року під час зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, які мали змогу відвідати цю Алею, поринувши в незабутні спогади. Акція «Я ‒ нащадок справжнього героя» не закінчилася, щомісяця вона поповнюється новими іменами. Учні школи вирішили зробити її постійною та продовжити пошукову роботу в цьому напрямку.

Перейти до спискуВерсiя для друку