Головна  →  Новини  →  30 листопада 2015

Учні гімназії «Столиця» – за активний і здоровий спосіб життя!

Учні гімназії «Столиця» – за активний і здоровий спосіб життя!

Таке ставлення до власного життя формують у школярів київської гімназії «Столиця» організатори місячника «За здоровий спосіб життя» – освітяни, медики, представники фізичної культури і спорту.

Упродовж місяця у закладі проходитимуть різноманітні спортивно-масові заходи для учнів, батьків, учасниками яких також будуть запрошені відомі спортсмени, фахівці у галузі охорони здоров’я та валеології. Така спортивно-оздоровча програма покликана пропагувати заняття різними видами спорту, сприяти залученню широкого загалу учнів до спортивних секцій, гуртків, активного і здорового способу життя.

Так, 25 листопада п.р. у рамках місячника відбулося спортивне свято «Фізкульт привіт!», на якому юні спортсмени продемонстрували свої уміння і навички у виконанні складних вправ і завдань, а також колективну роботу в команді.

Учасники та гості брали участь у естафетах, спортивних вікторинах, голосно вболівали за представників класу.

Яскравим доповненням свята став виступ учнів гімназії «Столиця» у різних видах спорту, а саме:

  • оволодіння майстерності Конг-фу засвідчила учениця 9 класу Ксенія Бінд, багаторазова чемпіонка Світу та Європи;
  • бездоганне виконання акробатичного етюду – особливість учениці 5 класу Марії Куциної;
  • прийоми карате – родзинка учня 1 класу Кирила Москаленка;
  • відмінну фізичну підготовку показав учень 3 класу Андрій Бойчук і багато інших.

На завершення спортивного заходу усі охочі мали можливість стати учасниками майстер-класу з футболу, який проводив воротар збірної України з пляжного футболу Віталій Сергійович Сидоренка.

Застосування вивчених правил гри пляжного футболу одразу ж випробували у матчі. Суддею гри став Віталій Сидоренко, який по фінальному свистку констатував: «Команди виборювали право бути чемпіонами чесно і достойно, що й привело їх до перемоги! З рахунком 6,5 на 6,5 перемогла «ДРУЖБА»!»

Формування здорового способу життя в гімназії «Столиця» не обмежується проведенням місячника, тому учні спільно з класними керівниками постійно мандрують стежками рідного краю, їздять та ходять туристичними маршрутами, відвідують виставкові зали, музеї, театри та кіно.

Вести активний та здоровий спосіб життя, відповідально ставитися до здоров’я – це не лише сприяє оптимізації режиму навчально-виховного процесу, а й активізує фізкультурно-оздоровчу та спортивну роботу усіх ланок системи освіти. Для майбутнього розвитку країни потрібна здорова, активна та талановита молодь. На сьогоднішню юнь робить ставку влада, залучаючи учнів до реалізації нових проектів, заохочуючи до особистого та професійного розвитку.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку