Головна  →  Новини  →  12 травня 2014

Майстер-клас сучасного ділового мовлення від Тетяни Цимбал

Не секрет, що від досконалої майстерності говорити й висловлювати свої думки нерідко залежить успіх, авторитет, кар’єра.

На питання, як бездоганно володіти мовою, підлітки НВК «Домінанта» теж дивляться нестандартно: «живі уроки» з легендами українського теле- й радіомовлення, практичні лекції з доцентом Київського університету імені Бориса Грінченка, головним читцем радіодиктанту Олександром Авраменком, який щороку на замовлення Національної радіокомпанії України складає ексклюзивний текст диктанту, дискусійні зустрічі з акторами й письменниками.

Пам’ятною стала зустріч і цього разу з диктором і ведучою програм українського телебачення, Народною артисткою України, володарем загальнонаціональної премії «Людина року» – Тетяною Василівною Цимбал.

Під час майстер-класу народна телеведуча розкрила основні секрети журналістської професії, розповіла про нестандартні ситуації під час телевізійного запису програм та «живого» ефіру, наголосила на необхідності досконало володіти мовою, правилами орфоепії, а також навела приклади використання міжнародних правил етикету під час спілкування з іноземцями.

Активні учасники зустрічі – старшокласники НВК «Домінанта» – цікавилися професійним досвідом Тетяни Цимбал, підготовкою циклу телевізійних програм, автором яких була Тетяна Василівна: «Я+ти», «Через обставини, що склались», «І любов, і шана», «Віра. Надія. Любов.», а також телемарафонів «Дзвони Чорнобиля».

Не оминули увагою школяри й визнання Тетяни Цимбал за багаторічну працю й вагомі заслуги в галузі телебачення та нагородження в загальнонаціональній премії «Людина року».

На завершення зустрічі метр української журналістики поділилася частинкою свого безцінного досвіду, як бути креативним, толерантним та інтелектуальним, і побажала за Рузвельтом «блискучих іспитів життєвих».

Учні набули важливих практичних умінь, які іноді неможливо опанувати, роками вивчаючи теорію, оцінили свої здібності, дізналися про власні слабкі сторони й переконалися, що журналістика – це їхній правильний вибір.

Перейти до спискуВерсiя для друку