Головна  →  Новини  →  12 травня 2014

День Перемоги в школах Деснянського району

1945 року завершилась одна з найкровопролитніших воєн в історії людства. Ціна перемоги виявилася занадто високою. Слава героїв-учасників бойових дій, тих, хто поклав голови, хто дійшов до Берліна, не згасає в пам’яті нащадків.

Як і кожного року, у травні учнівський і педагогічний колектив спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 202 віддає данину шани й поваги людям, завдяки героїзму та мужності яких ми нині живемо та працюємо. До школи на літературно-музичну композицію завітали вельмишановні гості: полковник, учасник бойових дій під Ленінградом – Лученко Володимир Іванович та голова Ради ветеранів, малолітній в’язень концтабору – Ксеніч Тамара Іванівна.

08 травня 2014 року в школі І-ІІІ ступенів № 276 відбулося традиційне свято «Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги».

Участь у концерті взяли учні всіх вікових категорій. Зі сцени лунали пісні воєнної доби та сучасні пісні, присвячені тим героїчним подіям. Непрохану сльозу в глядачів викликав вірш К.Симонова «Жди меня» у виконанні лідера учнівського самоврядування навчального закладу Мельниченко Катерини, а пісню «Бухенвальдський набат», яку супроводжував відеопоказ фотографій про жахіття концтаборів, усі присутні слухали стоячи.

6 травня 2014 року в 3-В класі школи І-ІІІ ступенів № 300 був проведений урок мужності «Право на безсмертя», присвячений Дню Перемоги. Гостем на урочистому заході був ветеран війни, полковник запасу Соловйов Олександр Георгійович.

На заході звучали вірші, пісні воєнних літ у виконанні учнів. Особливо зворушливою була розповідь ветерана про воєнні роки, про біль втрат, про справжню дружбу, про радість перемог.

Учасники заходи вшанували хвилиною мовчання героїв, полеглих за рідну землю, за мир і щастя людства.

Перейти до спискуВерсiя для друку