Головна  →  Новини  →  12 квітня 2014

Участь у X Міжнародній олімпіаді з основ наук у Чехії

   З 8 по 12 квітня Столиця Чехії Прага вже вдесяте гостинно вітала інтелектуальну  шкільну еліту на фіналі X Міжнародної Олімпіади  з основ наук. Близько 500 учнів Чехії, Росії та України змагалися за перемогу в Олімпіаді з математики, англійської, російської та української мов, фізики, хімії, біології, географії, історії.

   Команда України була гідно представлена двома школами міста Київа: Гуманітарна гімназія "Гармонія" Дніпровського району та спеціалізована школа "Інтелект". Десять переможних дипломів - здобуток української команди:

І місце з

  • української мови (Сікорська І., 6 кл., Гармонія);
  • біології (Вільбік А., 8 кл., Гармонія);
  • англійської мови (Крючкова А., 8 кл., Інтелект);

II місце з математики ( Луцків Д., 5 кл.; Богдан А. 7 кл., Гармонія );

III місце з математики (Бакай П., 5кл., Інтелект; Левченко П., 5 кл., Інтелект, Комарова А., 8 кл, Гармонія; Селівончик М., 10 кл., Гармонія).

   Наша дружня команда протягом року бере участь у трьох міжнародних проектах і завжди гідно представляє Україну в Анталії, Москві, Празі.

   У цей непростий для нашої країни час, нам хотілося довести всьому світу: ми, українці, - найкращі. І де б ми не були: чи писали Олімпіаду, чи вшановували пам'ять Небесної сотні в центрі Праги, чи відвідували екскурсії в старовинні замки, чи виступали на спортивних змаганнях, чи дружно співали гімн України на церемонії закриття Олімпіади, чи спілкувалися з європейцями на Староміській площі Праги, чи відповідали  на привітання " Слава Україні", яке нас весь час супроводжувало, ми завжди пам'ятали - ми представляємо Велику європейську державу і відчували гордість за Україну. 

Перейти до спискуВерсiя для друку