Головна  →  Новини  →  29 квітня 2014

Міжнародні Сервантесівські читання у НВК № 176 Дніпровського району

   Книга – найцінніший скарб людства, де закарбована мудрість віків, яка передається від одного покоління до іншого, зберігає цінності людського буття. Спливають століття, йдуть у небуття люди і події, а книга – вічна. Однією з таких книг є «Дон Кіхот» Мігеля де Сервантеса. І  «якби скінчилася земля й спитали десь там людину: «Ну то як? Чи зрозуміли ви своє життя на землі і що ви про те життя думаєте?» - то людина могла б мовчки подати «Дон Кіхота», сказавши: « Ось мій висновок про те життя…»(Ф.Достоєвський).

   400 років людство намагається зрозуміти таїну Дон Кіхота. Ось і ми четвертий рік поспіль долучаємося до вшанування пам´яті  великого генія Сервантеса. І традиційно, відзначаючи Всесвітній день книги, ми гортаємо сторінки безсмертного твору. Цього року з 23 по 29 квітня вихованці НВК №176 мандрували дорогами шляхетного лицаря, який допомагав стражденним, виправляв кривду, карав зухвальства, завойовував велетнів. Кульмінацією святкування стали Міжнародні Сервантесівські он-лайн читання, які були організовані і проведені в закладі 29 квітня 2014 року за сприяння Посольства Іспанії в Україні. Почесними гостями  були Віктор Мурсія Гарсон, перший секретар Посольства Іспанії в Україні; Хав´єр Ларраурі, викладач іспанської  мови в Національному університеті ім. Т.Г.Шевченка; Ігнасі Віладоміу, викладач іспанської мови, які не просто спостерігали дійство, але й були його учасниками, прочитавши уривки роману іспанською та українською мовами.

   Цього року форма проведення читань дещо змінилася. Учасники, а це були вихованці шкіл України (НВК № 176 ,м. Київ; ліцей іноземних мов, м. Луганськ; НВК «Школа-садок» Софія», м. Львів; гімназія «Оболонь», м. Київ; спеціалізована школа № 64, м. Київ;  спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 54, м. Херсон) та Росії (гімназія № 39, м. Уфа, Башкортостан) не тільки читали, але й інсценізували, озвучували іспанською мовою фрагменти кінофільмів про Дон Кіхота, робили дубляж башкирською мовою. Цього дня твір Сервантеса лунав українською, іспанською, російською, англійською, башкирською, італійською мовами. Учні різних регіонів і країн об´єдналися у  прагненні долучитися до величного слова  про вічні людські цінності: честь, гідність, шляхетність, кохання.

Перейти до спискуВерсiя для друку