Головна  →  Новини  →  19 травня 2014

В столиці відбувся 38-й огляд - конкурс загонів юних інспекторів руху

В столиці відбувся 38-й огляд - конкурс загонів юних інспекторів руху

Днями, у Національній академії внутрішніх справ, відбувся щорічний конкурс-огляд загонів ЮІР - однин із найцікавіших та повчальних конкурсів для підлітків.

Перед початком змагань  організатори конкурсу привітали дітей з перемогою на районних змаганнях та побажали успіхів на міському 38-му огляді-конкурсі. А відкрив захід ансамбль барабанщиць Національної академії внутрішніх справ.

Команди шкільних загонів ЮІР під гаслом «ЮІР -  за безпеку дорожнього руху» змагалися на звання кращих юних інспекторів руху. 10 команд переможців районних змагань показували свої уміння надавати першу медичну допомогу, володіння жестами регулювальника, майстерності керування велосипедом, теоретичному знанні дорожньої грамоти. Також  одиним з етапів конкурсу був творчий урок-виступ «Агітбригади».

За підсумками змагань, кращою стала команда ЮІР «Крутий поворот» Деснянського району, школи №190. Друге місце посіла команда школи №137 Дніпровського району. Третє  місце виборола збірна команда гімназії №178 та юридичного ліцею ім. Кондратьєва, Солом»янського району.      Команди-переможниці  від організаторів конкурсу – управління ДАІ міста Києва та Департаменту освіти і науки (КМДА), а також від компанії «3М»  отримали цінні призи, дипломи та подарунки. А всі присутні на змаганнях одержали масу яскравих емоцій та  вражень.

«Надзвичайно важко було визначити переможців, адже, як виявилось, нинішні змагання відзначилися набагато вищим рівнем підготовки - яскраві костюми, емблеми та рівень знань,- зазначає заступник начальника столичної Державтоінспекції Ігор Півненко.  Такі заходи без сумніву дуже важливі, адже всі школярі удосконалюють свої знання з Правил дорожнього руху, і без сумніву їх можна назвати зразковими і грамотними пішоходами. Тому тих, хто програв, тут немає й бути не може. Слова вдячності хочу висловити педагогам-керівникам команд за те, що вони знаходять час та можливість навчати дітей дорожній грамоті і в такий спосіб вносять вагомий внесок у попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму».

 

УДАІ м. Києва

19.05.2014

Ольга Полякова

Фото

Перейти до спискуВерсiя для друку