Головна  →  Новини районів  →  8 квітня 2016

Баторазовий чемпіон світу з фехтування Юрій Іванович Чиж відвідав Український колеж імені В.О. Сухомлинського

Баторазовий чемпіон світу з фехтування Юрій Іванович Чиж відвідав Український колеж імені В.О. Сухомлинського

Майбутнє сильних духом сіяв Ю.І.Чиж 06.04.2016 р. в Українському колежі на феєричному, унікальному, переконливому 1396 уроці чемпіона.

Урок, проведений багаторазовим чемпіоном світу з фехтування на рапірах, спонукав учнів основної школи до роздумів про життя, здоров’я, людські можливості, переконання, обіцянки собі, відповідальність перед батьками, школою, вчителями за свої здобутки та вчинки.

Сіяв Юрій Іванович у дитячі душі «потрібно», «можу», мушу відмовитися від багатогодинних розмов по телефону, «сидіння за комп’ютером, телевізором»…

Виріс Юрій Іванович у педагогічній сім’ї! Він засвідчив, що вчителі  - святі люди: не мають вихідних та відпочинку, бо думають про дітей, про уроки, про успіхи та причини учнівських невдач. Тож головне в учнівськім житті - повага до батьків, до вчителів, до старших, до однокласників, до оточення. Закликав червоним фломастером записати і переписувати на сторінки власних щоденників «Ніколи не доторкнуся до пива, горілки, цигарок, наркотиків». Переконував: «Не всі в світі, а світ навколо Вас!». Необхідно так поставити себе, щоб світ поважав кожного.

20 років праці без вихідних: 10 разів облетів Земну кулю, був у всіх столицях світу, тільки в Парижі 53 рази. 150 медалей на жовто-голубій стрічці вражають! Американці, японці, китайці, французи… стояли струнко перед прапором держави нашої.

 Домашнє завдання: щоденне фізичне навантаження, зарядка, здорове харчування, хлопці з гантельками щоранку, дівчатка гімнастичні вправи для покращення постави. Вести власний щоденник здоров’я, теж необхідність.

Юрій Іванович провів конкурс та вручив сувеніри. Першим було дивовижне завдання: «Вранці я встаю, зупиняюся і … «що я роблю?». Діти пропонували різні варіанти дій чемпіона зранку. Нарешті відповідь Софії Рожен, учениці 5-В класу: «Молитесь»?! «Так, кожен мій день починається із молитви», підтвердив Юрій Іванович.  

Перейти до спискуВерсiя для друку