Головна  →  Новини районів  →  11 квітня 2016

Екскурсія в Музей пожтехніки Головного управління ДСНС України в місті Києві

Екскурсія в Музей пожтехніки Головного управління ДСНС України в місті Києві

З метою ознайомлення школярів із історією і сучасністю однієї з найбільш відважних професій пожежного 7 квітня 2016 року в рамках підготовки до Дня ЦЗ та на виконання річного плану з ЦЗ  для учнів спеціальної загальноосвітньої школи – інтернату  № 25 Оболонського району міста Києва була проведена екскурсія до  Музею пожтехніки Головного управління ДСНС України в місті Києві.  


             Протягом екскурсії учні мали змогу розглянути та ознайомитись з пожежно-рятувальною технікою (пожежними автомобілями) від часів царської епохи до сьогодення і обладнанням, яке використовується під час гасіння пожеж та подоланні різноманітних надзвичайних ситуацій. У цікавій захоплюючій формі екскурсовод розповіла учням, як діють оперативно-рятувальні наряди у випадку отримання вищевказаних повідомлень, про те, наскільки від їх швидких та відпрацьованих дій залежить часом життя людей, їх добробут та спокій. Також учні мали змогу  посидіти в кабіні справжнього пожежного автомобіля, покрутити кермо і уявити себе справжнім рятувальником від вогню.

Після історичної частини екскурсії учні зайшли до манежу, де тренуються сучасні вогнеборці, побачили знамениті труби, по яких пожежні спускаються за сигналом тривоги.

Діти із захопленням взяли участь в екскурсії, задавали багато питань. Хтозна, - може, ця така необхідна професія спонукає когось із юних екскурсантів присвятити своє життя нелегкому заняттю?

 

Перейти до спискуВерсiя для друку