Головна  →  Новини  →  21 травня 2014

У Святошино відбувся мистецький флеш-моб «Місто каштанів»

Стародавній Київ. Величний Київ. Одне з найстаріших і найкрасивіших міст Європи та світу. Свою історію він розпочинає ще з V століття, але відомо, що й до появи Кия, Щека, Хорива та їхньої сестри Либідь на цій священній землі жили й працювали племена сіверян і древлян. 

Та йшли роки, змінювалися дати, люди, побут. Історія не стояла на місці, вона впевненим кроком ішла вперед. Разом з історією вперед крокувало й наше місто – Київ. З’являлися нові будівлі, число жителів щороку зростало. Почали будувати фабрики, відкривати парки, розвивати ремесло. Місто жило, живе воно й досі. Про історію Києва, здається, можна говорити вічно. Можна годинами сидіти, обговорюючи його золотоверхі собори та смарагдові сквери, його квітучі каштани та Дніпрові кручі, якими так любив гуляти Тарас Шевченко, відвідуючи Київ. 

Достовірно точну дату заснування Києва не знає ніхто. Є навіть версія, що Києву вже давним-давно перескочило за 2500 років. Тому щороку кияни просто святкують День рідного міста, навіть не знаючи його точного віку. Отож, сьогодні ми також вирішили привітати наш рідний Київ із його черговою річницею.

20 травня 2014 року на базі спеціалізованої школи № 40, відповідно до плану роботи управління освіти Святошинської РДА, районна асоціація «Старшокласник» влаштувала мистецький флеш-моб «Місто каштанів», під час якого всі учасники змогли проявити свої художні здібності й таланти, а також порівняти їх із талантами інших.

Кожен бачить рідне місто по-своєму, однак усі художні твори були прекрасними й неповторними, засвідчуючи чарівність української столиці.

Перейти до спискуВерсiя для друку