Головна  →  Новини  →  10 липня 2014

Триває відпочинок та оздоровлення дітей

Днями членами робочої групи з перевірки готовності дитячих оздоровчих закладів до проведення літньої оздоровчої кампанії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на чолі з заступником директора Костюченком Вадимом Костянтиновичем проведено інспектування закладів оздоровлення Закарпатської та Львівської областей, де оздоровлюються та відпочивають діти міста Києва.

Цього разу про хід оздоровлення дітей доповідали не лише керівники оздоровчих таборів, а також запрошені до обговорення представники місцевої влади, територіальних органів міністерств та відомств, представники cанітарно-епідеміологічної станції.

Під час зустрічей і обговорень піднімалися проблемні питання щодо проходження літньої оздоровчої кампанії, знаходились шляхи їх розв’язання. Також власникам і керівникам оздоровчих закладів вказано на неухильне виконання і дотримання заключних угод, особливо надаючи значення якості послуг.

Не залишено без уваги і фізкультурно-спортивну складову. Для рухливих ігор Київське міське відділення Національного олімпійського комітету подарувало юним киянам додатковий спортивний інвентар.

За результатами інспектування  в Закарпатській та Львівській областях на даний час в Іршавського району Закарпатської області оздоровлюється 200 дітей та в Сколівському районі Львівської області охоплено організованим відпочинком 165 дітей. 
Подальші заходи щодо контролю проведення літньої оздоровчої кампанії Департаментом освіти і науки заплановані й в інших регіонах. А саме: інспектування проводитиметься в ДЗОВ «Лісова пісня» (Запорізька обл., с. Богатир), ПЗОВ «Динамо» (Миколаївська обл., м. Очаків), ДОК «Збруч» (Тернопільська обл.,             с. Скала-Подільска) та ПДЗОВ «Зміна» (Київська обл., с. Пилиповичі).

Зазначаємо, що 03 липня поточного року на сесії Київської міської ради прийнято рішення про затвердження «Міської цільової програми оздоровлення та відпочинку дітей міста Києва на період до 2018 року» відповідно до якої  влітку 2014 року структурними підрозділами виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), які задіяні в оздоровчій кампанії, за кошти міського бюджету планується направити на оздоровлення та відпочинок до різних куточків України: Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Полтавської, Черкаської, Запорізької, Одеської, Миколаївської та Київської областей біля 7 тисяч дітей столиці, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Перейти до спискуВерсiя для друку