Головна  →  Новини  →  11 липня 2014

Засідання комісії Київської міської ради з питань освіти, науки та інноваційної політики

Засідання комісії Київської міської ради з питань освіти, науки та інноваційної політики

09 липня 2014 року на базі СШ № 270 Деснянського району відбулося виїзне засідання постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки та інноваційної політики  «Нові підходи до вирішення потреб столичної освіти».

В засіданні комісії взяли участь представники громадських організацій батьків, директори загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів міста Києва.

Голова комісії Наталія Шульга представила поточні та стратегічні завдання Київської міської влади щодо розвитку столичної освітньої галузі.

Під час роботи комісії відбулася конструктивна розмова про найважливіші сучасні потреби столичної освіти та окреслено можливі шляхи їх вирішення: вивільнення дошкільних приміщень від оренди, будівництво нових дошкільних навчальних закладів, співпраця навчальних закладів з громадськими організаціями батьків з питань допомоги у фінансуванні шкіл міста Києва, створення інформаційно-іміджевого клубу «Освітня політика» на ТК «Київ», врегулювання питання використання та розподілу коштів спеціального фонду на користь позашкільних навчальних закладів, про заборону продажу алкогольних напоїв поруч із навчальними закладами, надання пільгової оренди та оплати за комунальні послуги приватним навчальним закладам, встановлення майстрам професійно-технічних навчальних закладів  муніципальних надбавок та пільгового проїзду на час виробничого навчання та виробничої практики, децентралізація управління ПТНЗ із передачею повноважень регіональним органам влади тощо.

Від імені педагогів актуальні питання щодо життєдіяльності навчальних закладів висловили голови асоціацій закладів освіти.

Працівники управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації поділилися досвідом роботи загальноосвітніх навчальних закладів Деснянського району при фінансовій децентралізації та визначили позитивні сторони та ризики при її впровадженні.

У ході зустрічі до освітян звернувся голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Яцунь О. М.

Такі зустрічі сприяють розвитку державно-громадського управління освітою, тобто оптимальному поєднанню державних та громадських засад в інтересах особистості, соціуму та влади.

Метою  такого партнерства є  демократизація державного управління освітою, задоволення потреб та інтересів учасників навчально-виховного процесу, розвиток погоджувальних механізмів у вирішенні загальних завдань щодо забезпечення оптимальних умов становлення розвиненої особистості.

 

        

        

        

 

Перейти до спискуВерсiя для друку