Головна  →  Новини  →  21 липня 2014

Пілотний проект у місті Києві «Гроші ходять за дитиною»

16 липня 2014 року в приміщенні Київської міської державної адміністрації відбулося засідання круглого столу щодо впровадження пілотного проекту в місті Києві «Гроші ходять за дитиною».

У засіданні взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Л.Гриневич, заступник Міністра освіти і науки України П.Полянський, радник голови Київської міської ради І.Ніконов, депутат Київської міської Ради Г.Старостенко, Директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту О.Фіданян, перший заступник директора Департаменту фінансів В.Падалка, представник Міністерства фінансів України, заступник голови громадської організації  «Батьківський контроль» І. Коберник.

Головною темою обговорення було питання децентралізації влади в освітній галузі столиці, створення у загальноосвітніх навчальних закладах міста належних умов для отримання дітьми високоякісної освіти, підвищення результативності процесу навчання та виховання.

Не залишилися поза увагою і проблеми функціонування приватної освіти. Приватні заклади протягом багатьох років спільно із комунальними навчальними закладами реалізують право учнів на отримання освітніх послуг та є невід’ємною частиною освітньої мережі міста.

  Сьогодні приватні заклади, не отримують бюджетного фінансування на забезпечення державного замовлення щодо надання освітніх послуг, проте, самостійно залучаючи недержавні інвестиції, як правило, батьківської громади, утримують і забезпечують розвиток матеріально-технічної бази навчальних закладів, в тому числі орендованого комунального майна територіальної громади міста Києва.

За підсумками засідання круглого столу напрацьовані протокольні доручення структурним підрозділам викового органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо реалізації пілотного проекту «Гроші ходять за дитиною»  та підтримки розвитку приватної освіти в столиці.

Перейти до спискуВерсiя для друку