Головна  →  Новини  →  2 лютого 2017

Делегація Міністерства освіти і науки Естонії відвідала Ліцей інформаційних технологій № 79 Печерського району та Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою

Делегація Міністерства освіти і науки Естонії відвідала Ліцей інформаційних технологій № 79 Печерського району та Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою

У рамках реалізації міжнародних освітніх проектів МОНУ 1 лютого Ліцей інформаційних технологій № 79 Печерського району та Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою відвідала делегація Міністерства освіти і науки Естонії

Делегацію Естонської Республіки представляли  керівник шкільної мережі Міністерства освіти і досліджень Естонії Калле Кюттіс,  радник Фонду Innove Кайе Піскоп та проектний координатор з питань розвитку співробітництва Посольства Естонії в Києві Анастасія Михайлова. З української сторони навчальні заклади відвідали заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, директор Департаменту професійної освіти МОН України Микола Кучинський.

З метою  ознайомлення  з організацією профільної освіти в Ліцеї інформаційних технологій № 79 на основі сучасних підходів та нових педагогічних методик адміністрацією навчального закладу були представлені досягнення учнів та педагогічного колективу Ліцею на міжнародному рівні, методичні посібники, підручники та робочі зошити вчителів, презентації інноваційних освітніх матеріалів та науково-методичних проектів у сфері ІТ-Освіти.

Зарубіжні колеги та гості були ознайомлені з моделлю сучасного випускника Ліцею, яка формує новітні предметні, соціальні та особистісні компетентності учнів.

Учасники зустрічі були позитивно налаштовані щодо подальшої співпраці, обміну досвідом та  участі в спільних інноваційних освітніх проектах.

Під час перебування делегації освітян у Київському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою обговорювались актуальні питання розробки нових професійних стандартів, створення закладів професійної підготовки,  які б були орієнтовані на конкретних роботодавців (так звана дуальна система), наголосили на необхідності визначення найбільш затребуваних ринком праці професій та спеціальностей. 

Директор коледжу Василь Петрович презентував естонським колегам досвід навчального закладу з модернізації змісту професійної освіти, створення сучасної навчально-матеріальної бази, співпраці із соціальними партнерами та роботодавцями.

Освітяни України та Естонії  обговорили можливість розвитку партнерських зав’язків між країнами у сфері реформування та підвищення якості професійної освіти.  

 

Перейти до спискуВерсiя для друку