Головна  →  Новини  →  1 вересня 2014

Президент України взяв участь в урочистостях з нагоди Дня знань у Київському військовому ліцеї імені І.Богуна

Президент України взяв участь в урочистостях з нагоди Дня знань у Київському військовому ліцеї імені І.Богуна

У День знань Президент України Петро Порошенко відвідав Київський військовий ліцей імені І.Богуна, де взяв участь у церемонії з нагоди початку нового навчального року.

Вітаючи ліцеїстів зі святом, Глава держави зазначив, що сьогодні в Україні зростає престижність військової служби, а ті, хто служить у Збройних Силах, по праву повертають собі статус справжньої еліти суспільства. «Вперше за часи існування сучасної України військові стали об’єктом любові, підтримки і гордості всього народу. Я знаю, що така солідарність надає впевненості та мужності», - сказав Петро Порошенко.

Президент також наголосив, що українське військо завжди буде об’єктом першочергової уваги держави. Армію очікує переозброєння, а поява  високотехнологічної зброї потребує не лише військового хисту, але й високого інтелектуального рівня, зауважив Глава держави.

Петро Порошенко з сумом констатував, що сьогоднішній День знань країна зустрічає у надзвичайно складний для неї час. «Ситуація ще більше загострилася останніми днями. Проти України зараз розпочалася пряма, неприхована агресія з боку сусідньої держави. Це докорінним чином змінює обстановку у зоні бойових дій, ставить нові, на порядок складніші питання перед нашими силовими структурами», - зазначив він.

За словами Президента, зараз проводиться ретельний аналіз подій останнього тижня. «Висновки будуть серйозні, зокрема, і кадрові», - заявив він.

Президент наголосив, що під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності країни  українські військовослужбовці проявляють мужність і героїзм. «Вони демонструють високий професіоналізм, патріотизм і, головне, безмежну відданість Україні. Перед вами достойні приклади служіння Батьківщині, тому що серед учасників АТО є ваші батьки, брати, родичі та друзі», - сказав Петро Порошенко.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять випускників ліцею, які віддали своє життя, захищаючи Україну.

Після цього Глава держави взяв участь у церемонії вручення погонів ліцеїстам-першокурсникам. Він побажав майбутнім військовослужбовцям успішного навчального року, доброго здоров’я та нових досягнень. Підрозділи ліцею пройшли перед Президентом урочистим маршем.

Петро Порошенко також коротко поспілкувався з батьками ліцеїстів, які були присутні на церемонії.

Перейти до спискуВерсiя для друку