Головна  →  Новини районів  →  31 січня 2018

Педагогіка партнерства у закладах освіти Святошино долає стереотипне ставлення до дітей з особливими освітніми потребами

Педагогіка партнерства у закладах освіти Святошино  долає стереотипне ставлення до дітей з особливими освітніми потребами

 «Якщо вчитель став другом дитини,

якщо ця дружба осяяна благородним захопленням,

поривом до чогось світлого, розумного,

 у серці дитини ніколи не з’явиться зло»

 Василь Сухомлинський.

 Педагогіка партнерства набуває важливого значення, як вектор гуманного і творчого підходу до кожного учасника освітнього процесу. Концепція Нової української школи базується на якісно новому рівні побудови взаємовідносин між учнями, педагогами і батьківською громадою. Новий зміст освіти щодо співробітництва педагогів і батьків, з метою особистісного розвитку школярів, орієнтує громаду на поважне ставлення до дітей з особливими освітніми потребами.

Дружна педагогічна родина закладу загальної середньої освіти № 297 зі спеціальними та інклюзивними класами Святошинського району визнає основні риси педагогіки співробітництва компонентами «формули нової школи».

Учні спеціальних та інклюзивних класів характеризуються підвищеною чутливістю і сприйнятливістю. Саме тому педагоги закладу загальної середньої освіти № 297 використовують особистий приклад, спільний пошук рішень, відверті бесіди, справедливу і незалежну оцінку, як інструменти педагогіки партнерства.

Модель освіти Нової української школи максимально наближає суспільство до інклюзивної освіти, свободи педагогічної творчості та обов’язкове врахування інтересів і можливостей кожної дитини.

Перейти до спискуВерсiя для друку