Головна  →  Новини  →  9 вересня 2014

Акція «Дитячі мрії: мир на землі» та флеш-моб «Лідери Києва – героям України» у рамках ХІІ навчально-оздоровчого збору лідерів учнівського самоврядування (4 – 8 вересня 2014 року)

Україна – країна величної історії та гостинного народу. Край повноводого Дніпра і могутніх Карпат.

Але раптом дехто вирішив, що має право зазіхати на землі сусіда, що наш народ не зможе дати відсіч, не зможе вигнати ворога зі своєї законної території.  Цей дехто глибоко помиляється.

Сьогодні, коли кожна родина живе від випуску до випуску новин, коли навіть наймолодші моляться за мир та добробут свого краю, українці пробудилися. Ми відчули, що таке щира любов до рідного краю, ми зрозуміли, що ріднішої та кращої від України годі й шукати – не знайдеш! Ми відчули, що в наших генах переплітаються хоробрість князя Ігоря та мудрість княгині Ольги, рішучість Володимира Великого та далекоглядність Ярослава Мудрого. І головне, ми зрозуміли, що Україна – це Європа і що за свою країну ми готові боротися.

Не залишаються осторонь і лідери Учнівської ліги Києва. В рамках програми збору лідерами-святошинцями була проведена акція «Дитячі мрії: мир на землі» та флеш-моб «Лідери Києва – героям України». Учасники акції запалили лампадки, як символ Небесної Сотні, вшанували героїв, які виборювали незалежність України.

Свій флеш-моб лідери присвятили тим, хто сьогодні захищає наш спокій в зоні бойових дій. Виклавши мапу України монетами, учасники збору  зібрали 1880 грн., які будуть передані волонтерам.

Мапу можна побачити в додатку Instagram за посиланням: #ukraine #украина #ulk #kyiv_liders #map #peace #fleshmob #children #mokolad «Лідери Києва – героям України!»

Ти, головне, повертайся додому,
Врешті знімай запилюжені берці,
І вчися наново жити потому,
З перепрошитою вірою в серці.

Ти, головне, повертайся, здолавши
Чистого зла непрожований стогін,
І відпускай цю ненависть назавше
Посеред мирної тиші густої.

Ти, головне, повертайся тим шляхом,
Що вбереже твої душу і тіло.
Чорна земля із розпеченим пахом
Тільки дощу, а не крові хотіла.

Ти, головне, повертайся до мами.
Десь там сивіючи за видноколом,
Матері тужать і дружать домами,
Що пахнуть ніжністю та корвалолом.

Ти, головне, повертайся назовсім
І народи-посади-споруди, 
А вже у твоєму дитиську курносім
Виросте радість, нова і правдива.

Ні, ця війна не потрібна нікому!
Так, ми її не пробачимо, себто
Перемагай і вертайся додому.
Просто живим повертайся, і все тут.

Ірина Цілик

Перейти до спискуВерсiя для друку