Головна  →  Новини районів  →  10 вересня 2014

Рятувальники Шевченківського району навчали дітей основам безпеки життєдіяльності

Рятувальники Шевченківського району навчали дітей основам безпеки життєдіяльності

У рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності 9 вересня 2014 року на базі столичної спеціалізованої  школи №106 по вул. Некрасовській (Шевченківський район), 4 працівники Служби порятунку 101 провели зайняття з безпеки життєдіяльності.

На першому уроці вихователі провели з учнями лекції та бесіди щодо безпечного життя та необхідних першочергових заходів на випадок, якщо вони опинились у надзвичайній ситуації. Наголос було зроблено на особисту відповідальність за власну безпеку при використанні піротехнічних виробів, пустощів з відкритим вогнем та відпочинком, як у побуті, так і на вулицях міста.

Після завершення бесід було проведено евакуацію учнів усіх класів, які швидко та злагоджено вишикувались на подвір’ї школи, де на них вже чекали рятувальники 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Діти стали свідками, як вогнеборці проводять розвідку перш ніж приступити до гасіння пожежі та евакуації одного з учнів старших класів за допомогою трьох колінної драбини з другого поверху.

Найбільш цікавим та захоплюючим,  як для учнів школи, так і для вихователів, стала демонстрація ліквідація пожежі. Щоб підростаюче покоління мало змогу ще реальніше оцінити небезпеку від відкритого полум’я, всі бажаючи власноруч гасили пожежу за допомогою вогнегасника та водою, яка подавалась з пожежної машини через рукав.

Коли всі бажаючі спробували себе у ролі пожежних та на власному досвіді переконались про важливість та відповідальність роботи рятувальника, школярі із цікавістю ознайомились з технічним оснащенням пожежної машини та алгоритмом дії при роботі аварійно-рятувальних підрозділів на місці пожежі чи надзвичайної ситуації.

Щоб закріпити практичний досвід, який школярі отримали на заняттях, викладачі школи разом із працівниками Головного управління ДСНС України у м. Києві повторили з школярами теоретичні знання та елементарні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Перейти до спискуВерсiя для друку