Головна  →  Новини районів  →  21 травня 2018

Науково-практичний форум «Інклюзія у закладах освіти у Святошинському районі

Науково-практичний форум «Інклюзія у закладах освіти у Святошинському районі

«Інклюзія – не революція, а еволюція». Саме під таким гаслом відбувся у Святошинському районі науково-практичний форум «Інклюзія у закладах освіти. Організація єдиного інклюзивного простору».

Захід відбувся завдяки тісній співпраці управління освіти, молоді та спорту Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації й кафедри педагогіки, управління та адміністрування Державного вищого навчального закладу «Університету менеджменту освіти» Навчально-наукового інституту менеджменту та психології НАПН України.

Учасників форуму із 11 регіонів України гостинно приймали педагогічні родини закладів освіти: середньої загальноосвітньої школи № 281, закладів дошкільної освіти № 203, 219. Ці заклади стали базовими для проведення практичної частини форуму. Дирекція разом із командами педагогів-ентузіастів, педагогів-новаторів вище зазначених освітніх закладів стоять в авангарді освітянської громади Святошино щодо організації освітньої роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. 

Захід розпочався вітальним словом Н. Софій, доцента кафедри педагогіки, управління та адміністрування. Науковець наголосила на важливості змін, що відбуваються в освіті та акцентувала увагу всіх присутніх на особливій ролі педагога в цих процесах, важливості співпраці освітніх закладів між собою та громадськістю у впровадженні інклюзії.

Фахівці управління освіти, молоді та спорту Святошинського району В. Бобир та О. Іванюк презентували досвід роботи мультидисциплінарної районної команди зі створення єдиного інклюзивного освітнього простору, висвітлили практичні досягнення та окреслили стратегічні цілі у подальшій роботі з педагогічними колективами та громадою Святошино.

Практична частина форуму була проведена у формі воркшопу та інтерактивних презентацій під час проведення яких, гості мали змогу створити моделі наступності між закладами дошкільної та загальної середньої освіти в контексті інклюзії, розробити технології впровадження інклюзивної освітньої моделі у роботу освітнього закладу.

Під час теоретичної частини форуму були обговорені питання участі закладів освіти у проектах бюджетного/позабюджетного фінансування та особливостей організації ресурсної підтримки інклюзії в закладах освіти на районному рівні.

Завершився форум обміном думок та обговоренням планів щодо подальшої співпраці між освітянами Святошинського району та інших регіонів України.

Перейти до спискуВерсiя для друку