Головна  →  Новини  →  23 вересня 2014

Освітяни Шевченківського району обговорили нагальні питання функціонування галузі

img_4778_22-09-2014.jpgРозуміючи, що в державі склалась непроста ситуація як економічна так і суспільно-політична, керівництво центрального району столиці в особі голови Гаряги Олега Олександровича разом з заступником голови Київської міської державної адміністрації Ганною Старостенко та директором Департаменту освіти і науки, молоді та спорту міськдержадміністрації  Оленою Фіданян провели зустріч з освітянами Шевченківського району аби почути нагальні питання, які потребують вирішення на рівні керівництва міста та району. На порозі зима, тому лейтмотивом зустрічі було питання підготовки освітніх закладів району до опалювального сезону. Так, ситуація непроста, але залишати її поза увагою неприпустимо.

На початку заходу очільник району подякував усім керівникам загальноосвітніх та дошкільних закладів за високу підготовку до нового навчального року та зазначив, що в опалювальний сезон усі школи району ввійдуть вчасно та достойно. Також Олег Олександрович повідомив, що зараз він як депутат Київради та голова району працює над питанням повернення до комунальної власності приміщень декількох дитячих установ.

Начальник управління освіти Євгенія Ярова зауважила, що в рамках підготовки до нового навчального року були проведені ремонтні роботи,  відновлення вхідних груп, спортивних майданчиків, закупівля меблів та обладнання завдяки самовідданій праці директорів шкіл та садочків. Атмосферу домашнього конструктивного діалогу задала Ганна Старостенко, яка зазначила, що такі зустрічі з освітянами вона провела в усіх районах столиці, планує проводити їх періодично з метою виявлення найгостріших проблемних питань з вуст керівників шкіл та дитячих установ. 

Питання, які цікавили освітян звучали різні: невчасна виплата заробітної плати, відсутність  медичних працівників як у школах, так і в садочках району, процедурні питання прийому на роботу вчителів, які прибули із окупованої території Донецьку та Луганську. Олена Фіданян, зазначила, що навчальні заклади Шевченківського району прийняли одну з найбільших чисельностей дітей-переселенців на навчання, хоча в центральному районі дуже гостро стоїть питання відсутності вільних місць, особливо у дитячих садках. Наголошували вчителі також на публічному звітуванні про використання коштів з батьківських фондів на сайтах шкіл, щоб батьки мали змогу відслідковувати на що витрачаються батьківські внески.

Звичайно, не оминули увагою і сам процес навчання та виховання, адже зараз Україна переживає нелегкі часи, до шкіл приїздили вчитися дітки зі східних областей та АР Крим . Тому, зараз саме педагог повинен вміти грамотно донести до дитини та об`єднати їх навколо думки про цілісність та єдність України, виховати у дітей високе почуття патріотизму та поваги до своєї держави.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку