Головна  →  Новини районів  →  25 вересня 2014

Підготовка до опалювального сезону у навчальних закладах Дніпровського району – на фінішній прямій!

Підготовка до опалювального сезону у навчальних закладах Дніпровського району – на фінішній прямій!

24 вересня 2014 року під головуванням начальника управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Іваніни відбулася зустріч керівників навчальних закладів Дніпровського району із заступником голови Київської міської державної адміністрації Ганною Старостенко та директором Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оленою Фіданян. Освітяни спільно з керівництвом міста обговорили стан підготовки закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 року.

Підготовка до опалювального сезону — одна з найголовніших тем сьогодення. «У непростих нинішніх соціально-економічних умовах, режимі жорсткої економії доводиться забезпечувати підготовку матеріально-технічної бази навчальних закладів міста до роботи в осінньо-зимовий період. – зазначила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко. – Але варто відзначити, що керівники навчальних установ та освітяни столиці з порозумінням поставилися до цього завдання. Виважено і конструктивно підходять до ефективного використання матеріально-технічних та фінансових ресурсів». 

Крім традиційного обстеження технічного стану будівель і споруд, інженерних мереж, поточних ремонтів будівель та приміщень навчального призначення, енергетичного обладнання, систем протипожежного захисту, продовжується реалізація енергозберігаючих заходів із застосуванням прогресивних теплозберігаючих конструкцій і матеріалів. У разі потреби проводиться заміна приладів обліку споживання теплової енергії, води та електроенергії.

«Серед основних завдань управління освіти на сьогодні найбільше турбує підготовка закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 року», – зазначила під час виступу начальник управління освіти Н. Іваніна. Наталія Василівна наголосила, що освітяни та батьківська громада ще з травня активно працювали над тим, щоб створити оптимальні умови функціонування навчальних закладів району в осінньо-зимовий період.

Під час підготовки 140 закладів освіти району до опалювального сезону виконані наступні роботи для отримання актів готовності:

  1. Загальний контроль технічного стану мереж ГВП, ЦО;
  2. Опресування трубопроводів в 140 закладах;
  3. Роботи по промивці внутрішньобудинкових систем холодною водою  по закладах освіти  згідно затвердженого графіку;
  4. Роботи по герметизації вводів в будівлі закладів;
  5. Ревізія пластинчатих теплообмінників, очищення грязьовиків в закладах, де відключено ГВП;
  6. Ревізія звужувальних пристроїв на вводах  систем     теплопостачання;
    1. Перевірено відповідно до проекту технічний стан теплотехнічного обладнання систем автоматичного регулювання  та контрольно- вимірювальних приладів теплопунктів.

У плановому порядку здійснюється отримання актів готовності закладів освіти до опалювального сезону. Так, станом на 24 вересня отримано 60 актів готовності, ще 53 знаходяться на підписі в АК «Київенерго» та ТОВ «Єврореконструкція», ще 30 актів можна буде отримати після завершення випробовування тепломереж РТМ «Позняки» (після 26.09.2014).

         Цього року у зв’язку з обмеженим бюджетним фінансуванням надзвичайно великі зусилля у підготовку шкіл до нового навчального року та опалювального сезону доклала батьківська громада. Голова Об’єднання батьків школярів Дніпровського району Оксана Мерінова пообіцяла, що батьки і надалі готові допомагати навчальним закладам, в усьому підтримувати освітян. У цей важкий період згуртовуються колективи, зміцнююся зв`язки між батьками, учнями, учителями. Спільна справа спонукає до спільного пошуку оптимальних вирішень поставлених завдань.

До освітян Дніпровського району звернулася і Олена Фіданян, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту. Олена Григорівна подякувала батькам за підтримку та підкреслила важливість подальшої реалізації програм з енергозбереження, адже вони дозволяють не тільки економити кошти, але й створювати комфортні умови для навчання і виховання дітей. Особливо актуальним це питання є в умовах сьогодення, коли на порядку денному – скорочення споживання природного газу та економія інших енергоносіїв.

Тож попри всі сумніви, що зима буде холодною не лише на вулиці, а й в оселі, можемо бачити, що вихід зі скрутної ситуації з теплопостачанням все ж таки є.Тому підготовка до опалювального сезону у навчальних закладах – на фінішній прямій!

Перейти до спискуВерсiя для друку