Головна  →  Новини районів  →  22 листопада 2018

Декада наук фізико-математичного циклу у спеціалізованій школі №40

Декада наук  фізико-математичного циклу у спеціалізованій школі №40

Ні для кого не є секретом, що сучасна школа має плекати учнів – майбутніх лідерів з активною життєвою позицією, креативну молодь, здатну мислити творчо, критично, логічно. Тому таким наукам, як математика, інформатика, фізика в нашій школі приділяється значна увага, а місія наших вчителів точних наук рухатись вперед, зацікавити учнів предметом, який він викладає, бо це є запорукою успішного навчання. З метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього кругозору, пробудження в учнів інтересу до математики, фізики та інформатики, надання можливості краще і глибше пізнати точні науки, знайти для себе щось нове і несподіване, з 05 по 12 листопада 2018 року в школі №40 було проведено Декаду наук фізико-математичного циклу.

Протягом тижня вчителями школи Самойленко Г.М., Ізотовою О.В., Пархоменко А.В., Житарем О.В., Кисельовою А.В., Ляшенко Н.М. з учнями школи було проведено багато різноманітних заходів: «Як створити відеофільм?», день цікавої математики, вікторину «Комп’ютерний калейдоскоп», математичний калейдоскоп «Визначні задачі», зустріч любителів фізики, круглий стіл «Інтернет. За чи проти? Небезпеки, які зустрічаються у всесвітній мережі», пізнавальну сторінку «Інформаційні революції в математиці», конкурс презентацій-буктрейлерів до книг української та зарубіжної літератури, конкурс проектів «Від простого до складного, від звичайного до дивовижного», математичну гру «Всюдисуща математика», змагання «Таємниці чорного ящика» конкурс малюнків «Геометрична мозаїка».

Проведення інтелектуальних ігор, розваг, конкурсів сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення: логічність, здатність до абстрагування, порівняння. Такі заняття дають можливість ширше пропагувати досягнення і значення точних наук, прищепити учням любов до математики, фізики та інформатики, сприяють розвитку і виявленню здібностей учнів.

Перейти до спискуВерсiя для друку