Головна  →  Новини районів  →  22 листопада 2018

Саксонська мандрівка учнів НЗО «Гімназія «Столиця»

Саксонська мандрівка учнів НЗО «Гімназія «Столиця»

Не секрет, що найкраща мовна практика відбувається саме під час неформального спілкування за межами навчального закладу, у нестандартній ситуації, коли мовний бар’єр непомітно зникає завдяки не лише «зануренню» у мовно-культурне  середовище, а й новим знайомствам з ровесниками, новим враженням та пережитим емоціям.

Так, зібравши усі накопичені знання з німецької, учні 5 та 7 класів НЗО «Гімназія «Столиця» разом з учителями вирішили відвідати древні землі Саксонії, заглибитись в історію і на власні очі побачити, як живеться німецьким сучасним школярам.

Програму учнівського відпочинку, поєднану з поглибленим вивченням німецької мови, було організовано за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Оберіг».

Учні проживали та навчались на базі дитячо-молодіжного центру відпочинку KiEZ (м. Зебніц, Саксонія, Німеччина).

«Занурення у мову» було зранку до вечора, адже не тільки навчальні заняття проводилися німецькою мовою, а й заплановані екскурсії, спілкування з учнями та директором гімназії м. Зебніц, яка провела екскурсію навчальним закладом, показала навчальні кабінети, розказала, як проходить навчання. А предметні курси з економіки, історії, літератури та права Німеччини, екскурсії та зустрічі з цікавими людьми, крім того, щоденне спілкування з працівниками центру відпочинку також допомогли урізноманітнити навчальну програму.

Під час занять, які проводили пані Ілзе (група рівня А1) та пан Даніель (група рівня А2), діти вивчали нові слова, грали в ігри, створювали проекти, співали пісень.

У вільний час школярі відвідали м. Дрезден – столицю Федеральної землі Саксонії. Під час оглядової пішохідної екскурсії історичним центром міста побачили Театральну площу, Саксонський державний оперний театр Готфріда Земпера,  Палацову площу, нову ринкову площу, відомий королівський ансамбль Цвінгер,   Католицьку придворну церкву Хофкірхе, Фрауенкірхе, відвідали Дрезденську картинну галерею, яка носить назву «Старі Майстри».

Також відбулася автобусно-пішохідна екскурсія «Саксонською Швейцарією» – відомим національним ландшафтним заповідником (Кірніцшталь, Бастай, Ратен), де  відвідали фортецю Кьонігштайн, грандіозну споруду, висотою 247 м над рівнем води  р. Ельби – однієї з найнеприступніших і величних старовинних фортець Німеччини.

Захопливою була поїздка до одного з найкрасивіших замків Саксонії – Везенштайн, який помпезно височіє на конусоподібній скелі. Замок має довгу і багату історію, будувався, починаючи зверху вниз, має 8 поверхів. Цей унікальний архітектурний ансамбль переносить відвідувачів на вісім віків саксонської історії назад. Він був таємною резиденцією саксонського короля Іоанна і головним сховищем для евакуйованих скарбниць Дрезденської галереї у часи Другої світової війни.

Під час прогулянки невеликим затишним містечком Зебніц, де знаходився центр відпочинку KiEZ, відбулася екскурсія до будинку-музею благородних штучних квітів із найбільшою шовковою розою у світі.

А насамкінець під час повернення додому, була зупинка у м. Кракові – культурній столиці Польщі. Учні НЗО «Гімназія «Столиця» оглянули середньовічні міські фортифікації, головну Ринкову площу, Мар’яцький Костел, найстаріший у Польщі ВИШ – Ягелонський Університет.

Перейти до спискуВерсiя для друку