Головна  →  Новини районів  →  22 листопада 2018

Майстер - класи «Емоційний розвиток дошкільника» для фахівців психологічної служби Деснянського району

Майстер - класи «Емоційний розвиток дошкільника» для фахівців психологічної служби Деснянського району

22 листопада 2018 року  в дошкільному закладі освіти №34 відбувся майстер-клас «Емоційний розвиток дошкільника» для психологів та соціальних педагогів, які проходять атестацію в 2018-2019 навчальному році.

Психолог Мекеда Н.М. систематизувала знання присутніх щодо емоційного розвитку дошкільників; розмежувала за віком характеристики, що вказують на рівень емоційного стану.

Скарбничка учасників заходу поповнилася вправами спрямованими на розвиток емоційної сфери,  адже центральна психічна функція дошкільнят - емоційна. З одного боку,  їм необхідні яскраві емоційні враження, а з іншого боку – ігри, вправи, які допомагають дітям навчитися керувати емоціями, виправляти їх і  усвідомлювати. 

Майстер-клас «Використання дошки бізіборд в роботі з дітьми різної вікової категорії» було проведено психологом  Пилипенко М.С. в дошкільному закладі освіти № 111.

Розгляну такі питання: історія виникнення та палітра назв розвиваючих дошок; користь та алгоритм роботи з дошкою бізіборд; рекомендовані набори елементів, що кріпляться на дошку.

Фахівці відпрацювали вправи, що виконуються з використанням дошок.  Це і «Шнурівка» і «Дзекало емоцій», «Відкрий замочки» і «Викрути-закрути», «Різнокольорові прищіпки» і «Математичний планшет». Завершився майстер-клас релаксаційною музично-текстовою вправою, що спонукала учасників творити, фантазувати і не зупинятись на досягненному.

Перейти до спискуВерсiя для друку