Головна  →  Новини районів  →  6 грудня 2018

День самоврядування у спеціалізованій школі №96

День самоврядування у спеціалізованій школі №96

Самоврядування – один із головних принципів діяльності учнівської спільноти. Суть його полягає у реальній участі дітей в управлінні класу, школи. Досвід багатьох років доказує, що саме учнівське самоврядування – це не лише самостійне вирішення різноманітних питань, а й самостійне виконання, проведення, планування різноманітних заходів, відповідальність за яких несуть самі лідери – учні. Наш час потребує лідерів нової формації, людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно, генерувати нові ідеї та приймати нестандартні рішення. Ось чому головне завдання школи – знайти і підтримати учнівську молодь, чия життєва позиція спрямована на активну участь у громадському житті. Самоврядування школярів – необхідний компонент змісту сучасного виховання особи.

6 грудня 2018 року у  школі відбувся День шкільного самоврядування «Ми проти насилля, ми проти війни».

Цього дня учні взяли на себе обов’язки учителів.Самоврядуванням був складений розклад уроків, виховних годин, бесід, що проведуть учні ; обговорені форми та методи роботи на цей день.

Виконуючи свої обов’язки, учні  відчули  наскільки відповідальна та нелегка вчительська праця. Цього дня директором школи була Худя Дар’я Олегівна (учнівський директор), яка зранку зустрічала учнів та учителів привітною посмішкою. Програма дня була насиченою та цікавою. На великій перерві  лідери  учнівського самоврядування провели малу педраду. Протягом дня у холі транслювалися відеоролики зняті напередодні лідерами, про учнівське самоврядування, гендерну нерівність і “НІ НАСИЛЛЮ”, “Стоп- булінг”. Для вчителів проводилися уроки англійської мови та тренінг “Ми проти війни,ми проти булінгу!”.Також, у фоє школи знаходився “Потяг миру”, де вчителі та учні могли поділитися своїми враженями та залишити побажання, школі, собі, країні. Цей день приніс багато позитивних вражень та емоцій для учнів та учителів, адже кожен зміг проявити себе в улюбленій справі.

Учні, що займали керівні посади поділилися враженнями:

Худя Дар’я(директор школи і лідер учнівського самоврядування) – Я дякую вчителям за їхню клопітку роботу. Це дуже цікавий досвід. Я дізналася, як працює школа зсередини.

Албеско Софія(завуч по роботі з молодшими школярами) – Насичений день! Але навіть ця виснаженість є приємною. Діти дуже енергійні, веселі, та попри це їм було цікаво, як і нам, новим вчителям.

Кулішова Марія (заступник директора з навчально-виховної роботи) – Тепер я вмію розпоряджати правильно час, адже складати розклад, справа не з легких! Прислухатися до інших, виконуючи план – це якість, яку я здобула в ході проведення для самоврядування.

Худя Ігор(заступник директора з виховної роботи)  - З нетерпінням чекаю наступного року і повторне проведення дня самоврядування!Хоч це було тяжко, але неймовірно круто: відчувати гордість за виконану роботу!

Перейти до спискуВерсiя для друку